Sunday, February 3, 2013

Root Vegetable Spirals

Till dessa snurror gjorde jag samma fyllning som jag hade i rotfruktsgratängerna, men lämnade bort grädden. De har mycket smak och passar bra som bl.a. utflyktsmat.

These spirals I made with the same filling I used in the root vegetable gratins, but left out the cream. They have a lot of flavor and are well suited to take along on pick nicks. 


Rotfruktssnurror

smördeg
rotfruktsblandning
ägg till pensling

Stek rotfrukterna tillsammans med lök och vitlök ca 10 minuter. Krydda och blanda i riven ost. Kavla smördegen till en fyrkant och lägg på rotfruktsblandningen. Rulla ihop och skär i bitar. Pensla med ägg och grädda i 200 grader tills de fått färg, ca 15-20 minuter.




Root Vegetable Spirals

puff pastry 
root vegetable mixture
egg wash

Roll the pastry into a square and place on root vegetable mixture. Roll up and cut into pieces. Brush with egg and bake at 200 degrees until browned, about 15-20 minutes.

24 comments:

  1. It makes a great presentation.

    ReplyDelete
  2. Vilka fina och smarriga de ser ut! Spännande med rotfruktsfyllning!
    Ha en fin dag!
    Kram
    //Lana

    ReplyDelete
  3. Jag gillar´t! Det låter precis som nåt för mig. Skön söndag på dig!

    ReplyDelete
  4. Fiffigt att göra olika sorters rätter av samma ingredienser, söndagskramar!

    ReplyDelete
  5. Gott :) och kakorna innan mmm kram Diana

    ReplyDelete
  6. Sådana salta munsbitar gillar jag! Ser mycket gott ut!:)

    ReplyDelete
  7. Gahhh vad det ser gott ut : ) mums! kram Sofia

    ReplyDelete
  8. I am sure that with all these delicious recipes of yours everyone could be a vegetarian!Thank God I am!Love these rolls and your lentil stew too!
    Have agreat Sunday, dear Katarina!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Lenia! You make me happy! Have a great day!

      Delete
  9. Oh these look AMAZING! I am mad about anything pastry, so these are right up my alley.

    ReplyDelete
  10. Jag älskar utflyktsmat! Och utflykter=) Idag kokade jag blåbärssoppa och tog med till lekplatsen. Mysigt!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, utflykter är toppen och utflyktsmaten är viktig :)

      Delete
  11. Mumsigt, rotfrukter är ju så gott, borde användas oftare:)
    Hoppas du har haft en jättebra helg!
    Ha en fin kväll
    Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, så är det! Tack det samma, kram.

      Delete
  12. You make a lot of fine & tasty foods, every day, I see!

    These filled puff pastry wheels look extremely tasty & fabulous even too, Katarina! :) Yummm!

    ReplyDelete