Thursday, February 21, 2013

Mozzarella-Baguette Spiedini

Idén till dessa kommer från en restaurang i Singapore. De är enkla att göra, väldigt goda och framförallt fina att servera om du har gäster över. Passar bra till förrätt eller varför inte göra dem större, så passar de till lunch eller middag. 
Kom ihåg att delta i NuNaturals Stevia-tävlingen här.

The idea for these comes from a restaurant in Singapore. They are easy to make, very good and especially great to serve if you have guests over. Ideal as a starter or why not make them bigger, so they are suitable for lunch or dinner.

Remember to participate in the NuNaturals Stevia products giveaway here.


Mozzarella-Baguette Spiedini

baguette
mozzarella
rosemary
olive oil
lemon zest

Cut the baguette into slices and brush the slices with oil. Cut the mozzarella into slices and put cheese slices between three slices of bread. Thread a rosemary sprig through the bread and the cheese. Grate the lemon zest over. Season with salt if you want. Place the skewers in a baking dish and bake at 200 degrees about 10-15 minutes.



Mozarella-Baguette Spett

baguette
mozarella
rosmarin
olivolja
citron zest

Skär baguetten i skivor och pensla skivorna med olja. Skär mozzarellan i skivor och lägg ostskivorna mellan tre brödskivor. Trä en rosmarinkvist genom brödet och osten. Riv citron zest över. Salta om du vill. Lägg brödspetten i en ugnsform och grädda i 200 grader ca 10-15 minuter. 



36 comments:

  1. Underbar idé! det är super trevligt sätt att göra brödet extra läckra. Mums jeg kan nästan känna lukten av bröd och rosmarin. tack för idén och har en härlig torsdag! kram :-)

    ReplyDelete
  2. I can almost smell the rosemary... :)

    ReplyDelete
  3. You sure have a good vegetarian life.:-).

    ReplyDelete
  4. Herre Gud, människa, så gott! Gaaah!

    ReplyDelete
  5. Vilken rolig idé att servera baguette! Låter så gott med mozarella! Mums!
    Ha en toppen dag!
    Kramar!
    //Lana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det här är gott och lite snyggare att göra på detta viset! Kram

      Delete
  6. oh det såg väldigt gott ut! Älskar ost

    ReplyDelete
  7. Så fina! Och jag är ju en sån som alltid tycker att det enkla är det godaste - det här verkar vara just en sån superidé!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Sonja! Ja, i detta fall är det mycket enkelt och jättegott :)

      Delete
  8. Vi har alltid mozzarella på lager i frysen hemma, det är verkligen så användbart och framför allt gottigt! Detta var ju ett kul sätt att servera både baguette och maozzarellaost på.

    Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, mozzarella är gott till mycket! Tack och kram!

      Delete
  9. Så gott, Jamie Oliver trär också på rosmarinkvistar... ser så gott ut!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Ah, det visste jag inte om Jamie :)

      Delete
    2. Han är en man med många talanger ;)

      Delete
  10. Underbara fotografier, ser oerhört gott och inbjudande ut!!!

    ReplyDelete
  11. Det vill jag prova, låter jättegott!

    ReplyDelete
  12. Men åh vad jag blir sugen! Och plötsligt fick jag ett minne tillbaka från när jag var i Singapore och åt en bulle fylld med tonfisk. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, sådan bullar finns det mycket av här :)

      Delete
  13. Näyttääpä ihanan herkulliselta! :)

    ReplyDelete
  14. Oj vad fina!

    Lena från make a head food

    ReplyDelete
  15. Så fiffigt! Lite som man gjorde med falukorven på 80-talet - ost och tomat mellan korvskivorna (som inte var skurna hela vägen rakt igenom utan höll fortfarande ihop till en hel korv).

    ReplyDelete