Friday, February 15, 2013

Lentil and Vegetable Patties

Vi hade kokta röda linser över, så jag bestämde mig för att göra biffar av dem. Jag blandade i bl.a. riven zucchini, morot och spenat. Blev riktigt goda. Enkelt, nyttigt och gott!

We had leftover cooked red lentils, so I decided to make patties. I mixed the lentils with grated zucchini, carrot and spinach. These are really good. Simple, healthy and tasty!


Lins-grönsaksbiffar

röda linser, kokta
morot, riven
zucchini, riven
spenat
lök, riven
vitlök, riven
oregano
salt
peppar
linfrön
ströbröd

Blanda samman samtliga ingredienser. Smaka av. Forma till biffar och lägg på en smord bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 200 graders ugn ca 20 minuter. Vänd på biffarna efter 10 minuter.


Lentil and Vegetable Patties

red lentils, cooked
carrot, grated
zucchini, grated
spinach
onion, grated
garlic, grated
oregano
salt
pepper
flaxseed
breadcrumbs

Mix together all the ingredients. Season to taste. Shape into patties and place on a greased baking paper lined plate. Bake in 200 degree oven about 20 minutes. Flip the patties after 10 minutes.

30 comments:

  1. Uhm härliga biffar! Jag trodde egengligt att det var lite ägg att föra samman ingredienser, härlig kombination. Tack så mycket för receptet söta Katarina och hoppas du får en super härlig helg!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det går att laga vegetariska biffar utan ägg :) Tack Mette! Kram

      Delete
  2. Goda biffar, rödbetsbiffar är en favorit kram Diana

    ReplyDelete
  3. Smidigt att slänga ihop lite goda biffar av det man har hemma. Happy friday;)
    Kram på dig
    Från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    ReplyDelete
  4. Jag tar gärna en portion, tack! Ha en skön fredag!

    ReplyDelete
  5. Oj, oj, oj, vad gott! Det måste jag testa! Ska bara hoppa över linser...får ont i magen av dem...
    Ha en toppen dag!
    kramar!
    //Lana

    ReplyDelete
  6. Vilka hälsobiffar! Tror jag skulle älska dessa!

    ReplyDelete
  7. Linser är så bra. De kan användas till allt möjligt gott. Jag har alltid såväl röda som gröna linser hemma. Plus en del på burk... Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, de är lätta att använda och passar bra till mycket! Kram

      Delete
  8. Vilka spännande biffar! Särskilt fiffigt tycker jag det var med linfrön i - det kommer jag prova!

    Trevlig helg!

    ReplyDelete
  9. De ser verkligen supernyttiga ut! Tack för tipset på nytt matförslag:) Kram till dig och med en önskan om en fin helg!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Helena! Kram och ha en fin helg du också!

      Delete
  10. Lovely veggie burgers! Have a great weekend Katarina!

    ReplyDelete
  11. Beautiful, wholesome ingredients! These look so tasty!

    ReplyDelete
  12. Bra tips till alla "köttfria måndagar"!
    Tack

    ReplyDelete
  13. What amount of ingredients should i use ?? thank you

    ReplyDelete
    Replies
    1. I did not measure anything. Make a mixture that holds together, and form into patties.

      Delete