Dessa bollar är packade med god smak och näring. De är krispiga och har tuggmotstånd, vilket jag gillar. Dessutom har de en färg man blir glad av.
Energy
Bites with Pistachio and Cranberries
2,5
dl dates, chopped
2-3
tbsp agave nectar
1
tbsp chia seeds
1
tbsp wheat germ
pinch
of salt
3,5
dl rye flakes / rolled oats
2,5
dl shelled pistachio nuts
2,5
dl dried cranberries / dried blueberries
0,5
dl white chocolate chips
Mix
the dates, agave, chia seeds, wheat germ and salt in a food processor, until
smooth and combined.
Transfer
the mixture to a large bowl, and stir in the oats, pistachios, dried
cranberries, and white chocolate chips until evenly combined. Refrigerate for
at least 30 minutes.
Once
the mixture is cool, it's easier to work with, use a spoon to shape it into
your desired size of energy balls. Store in the fridge.
Energibollar med pistasch och tranbär
2,5
dl dadlar, hackade
2-3
msk agave nektar
1
msk chiafrön
1
msk vetegroddar
nypa
salt
3,5
dl rågflingor / havregryn
2,5
dl skalade pistagenötter
2,5
dl torkade tranbär / dried blueberries
0,5
dl vit chokladknappar
Blanda
dadlar, agave, chiafrön, vetegroddar och salt i en matberedare, tills slätt och
blandat.
Överför
blandningen till en stor skål och rör i havre, pistagenötter, torkade tranbär
och vit choklad till en jämn blandning. Låt stå i kylskåp i minst 30 minuter.
När
blandningen är kyld, den är lättare att arbeta med, använd en sked för att forma till önskad storlek av energibollar. Förvara bollarna i kylskåp.
41 Comments
Vad goda dom verkar, kul att du blandat i vit choklad i dem!!
ReplyDeleteTack! Ja,lite lyxigare med vit choklad i.
DeleteNyttiga bollar gillas kram Diana
ReplyDeleteJa! Kram
DeleteJa sparar receptet direkt! Vilka smarriga bollar! Perfekt som mellanmål för min hårdtränande dotter! :)
ReplyDeleteHa det fint!
Kramar!
//Lana
Tack Lana! Ja, dessa tillför bra med energi! Kram
DeleteI just saw this on foodgawker and thought, this photo looks familiar! And then I noticed my photo is 3 photos next to yours. Small food-blogging world huh?!
ReplyDeleteI was checking out these delicious looking bites earlier today, very nice.
Hihi, that's funny! I had to go and check it out myself. Yes, there we are :)
DeletePistage är en av mina favoritsmaker. Jag har en mumsig pistagekaka hemma som jag fick på restaurang i lördags, men som jag inte orkade äta upp. Den kanske får bli dagens belöning till kaffet!? Dina bollar ser jättegoda ut och funkar säkert fint som både mellanmål, utflyktsmat och godis. Kram!
ReplyDeleteJa, dessa funkar när som helst :) Låter som du kommer ha en godbit till kaffet idag! Kram
DeleteAh, perfekta som mellanmål! Det värsta är bara, när jag gör energistinna bollar liknande dessa, att jag äter alldeles för många på en och samma gång! Luras av dess "nyttighet" och innan jag vet ordet av det har jag satt i mig minst halva dagsbehovet av kalorier:/
ReplyDeleteJa, jag vet exakt vad du menar :)
DeleteVilka härliga bollar, de är urtjusiga! Perfekta att äta för att hålla humöret uppe ;)
ReplyDeleteJa, precis så goda är de :)
DeleteMums! Väldigt fina och säkert galet goda.
ReplyDeleteJa, de är mycket goda!
DeleteGör ofta något liknande.Gott:)
ReplyDeleteJa, mycket gott!
DeleteUnderbara färger. Fina!
ReplyDeleteOoooh, these look so yummy! Those white chocolate chips look like the perfect treat tucked in there!
ReplyDeleteThanks Koko!
DeleteSånt här kan man ju inte få för mycket av men det är synd att ingredienserna ibland inte är de vanligaste i hyllorna. Agave what? Kan man ersätta med något annat kanske?
ReplyDeleteMan blir ju piggare bara av att titta på dem, vad ska de då inte göra när man äter ett par stycken framåt eftermiddagen på jobbet när blodsockret och energin dalar....
Du kan ta honung istället för agave! Agave har ett lägre GI än socker och honung och är ett veganskt alternativ i bakning.
DeleteMUMS!
ReplyDeleteTack :)
DeleteHärligt goda ser de ut dessa måste jag testa:)
ReplyDeleteTack Milla!
Deletegahhhh vill ha : ) kram på dig! Sofia
ReplyDeleteTack Sofia :) Kram
DeleteSådana skulle ju legat på lager i kylarna på våra jobb, kanon som snabbenergi på eftermiddagen där energin börjar dala...
ReplyDeleteKramar
Ja, precis. De är goda, ger snabbt energi och en aning nyttigare än andra bakverk. Kram
Deleteunderbart recept!
ReplyDeleteI love your tasty looking energy bites! They rock!
ReplyDeleteI would love them even more by dipping them into vegan chocolate!
Hej Katarina. Så vackra läckerheter! och som vanligt stora bilder, tack så mycket för receptet, måste de försökt! Kram :-)
ReplyDeleteTack så mycket! Kram
Deletewow what beautiful pistachio bites....must try....love the pictures.
ReplyDeleteI am giving away a lovely CookBook this month . For a chance to win. Enter here.
http://bit.ly/XE2xNp
Thanks :)
DeleteYum yum vännen, detta sparas! Ska göra fast kanske en lite egen variant :) Kram!
ReplyDeleteTack Amy! Ja, dessa kan varieras efter egen smak! Kram
DeleteOm inte dessa små färgglada bollar ger extra energi ja då vet jag inte vad. Låter jättegoda.
ReplyDeleteHaha, ja det stämmer! Tack.
Delete