Wednesday, February 13, 2013

Chickpea-Spinach Curry

En curry helt i min smak. Min första tanke när jag åt den var att jag borde ha gjort dubbel sats :). Den tog alltför snabbt slut. Hälsosam och näringsrik. Servera gärna tillsammans med quinoa och lime. 

A curry quite to my taste. My first thought when I ate it was that I should have made double batch :). Healthy and nutritious. Serve with quinoa and lime.


Chickpea-Spinach Curry

1 onion, grated
1 cm piece of fresh ginger, peeled and grated
1 tbsp oil
1 can of chickpeas, rinsed and drained
0,5 vegetable stock cube
1 tbsp curry powder
0,5 tsp of ground turmeric
1,5 dl tomato sauce
a handful fresh spinach
a pinch of brown sugar
salt
sambal oelek
2-2,5 dl water
2-3 tbsp coconut milk

lime for serving

Pour the oil to a large fry pan and add the onion and ginger. Saute until fragrant about 5 minutes. Add the curry powder. Saute the curry powder, being careful not to burn it. Add the chickpeas, tomato sauce, brown sugar, spinach, turmeric, stock cube salt and water. Bring to a boil. Let simmer for about 10-15 minutes on very low heat. At the end of the cooking, stir in the coconut milk. Serve with a squeeze of lime and quinoa.


Kikärt-Spenat Curry

1 lök, riven
1 cm färsk ingefära, skalad och riven
1 msk olja
1 burk kikärtor, sköljda och avrunna
0,5 grönsaksbuljongkub
1 msk curry
0,5 tsk mald gurkmeja
1,5 dl tomatsås
en handfull färsk spenat
en nypa farinsocker
salt
sambal oelek
2-2,5 dl vatten
2-3 msk kokosmjölk

lime för servering

Häll oljan i en stor stekpanna och tillsätt löken och ingefäran. Fräs tills doftande cirka 5 minuter. Tillsätt curry och stek försiktigt så att den inte bränns vid. Tillsätt kikärtor, tomatsås, farinsocker, spenat, gurkmeja, buljongtärning, salt och vatten. Koka upp. Låt sjuda i ca 15 minuter på mycket låg värme. I slutet av tillagningen, rör i kokosmjölk. Servera med lite pressad lime och quinoa.


35 comments:

  1. This sounds wonderful! I think I would, for sure, make a double batch!

    ReplyDelete
  2. Men ÄNNU ett recept jag skulle gilla stenhårt!

    ReplyDelete
  3. Låter gott, jag gillar curry men tyvärr inte mannen..
    Ha en fin dag, kram

    ReplyDelete
  4. Vilken god vegetarisk rätt med kikärter, curry och kokosmjölk!!

    ReplyDelete
  5. Absolut en toppenkombo. Spenat och curry är en av mina favoriterkombinationer. Och kikärter går alltid hem.

    ReplyDelete
  6. Vilken underbar färg! Ser jättegott ut.

    ReplyDelete
  7. Mums, vad gott! Curry och kokosmjölk är så god kombination! :)
    Ha en fin dag!
    Kramar!
    //Lana

    ReplyDelete
  8. Färgen på curry är ljuvlig, dock är maken inte fan till curry så jag får nöja mig med att titta på din vackra mat! Kram Sara

    ReplyDelete
  9. Med en sån massa kryddor som är helt i min smak måste smaka gott! Måste testas:) Kram

    ReplyDelete
  10. Ahh har alltid velat gora detta, sa gott.

    ReplyDelete
  11. Låter som en curry i min smak också! Älskar kikärtor och spenat :)

    ReplyDelete
  12. Oj vad gott det låter! :-) Men en fråga, tomatsås? Funkar det med krossade tomater?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Ja, du kan använda krossade tomater istället. Tomatsåsen jag använde är mera slät, som passata!

      Delete
  13. Har gjort den idag,det var jättegott,trevlig helg.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vad roligt att du lagade den, tack! Trevlig helg!

      Delete
  14. En curry helt i min smak också, yummie vännen!

    ReplyDelete
  15. Har inte haft tid att kika i bloggar de senaste dagarna, men åååå! Det här såg ju helt ljuvligt ut! Och curry som är så gott! (Massa annat gott också. Chokladkakan får gärna komma hem till mig nu)
    Kramar Katarina och ha en underbar helg!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack snälla du! Kram och önskar dig och familjen en fin helg!

      Delete
  16. You need to take part in a contest for one of the highest quality blogs on the internet.
    I most certainly will recommend this site!

    Here is my page check n cash locations

    ReplyDelete