Instead of potato gratin, I wanted to vary myself and made gratin on swede turnips, carrots and parsnips. You can make the gratin in a large baking dish and gladly double the ingredients because it's so delicious and don't last for long.
Rotfruktsgratäng
i portionsform
150
g kålrot, grovt riven
150
g morot, grovt riven
100
g palsternacka, grovt riven
1
lök, grovt riven
1
vitlöksklyfta, fint riven
100-150
g riven ost
salt
svartpeppar
2-3
dl grädde
Blanda
rotfrukterna med lök, vitlök och ost. Salta och peppra. Fördela blandningen i
smorda portionsformar och häll på grädden. Grädda i 220 grader ca 20-30
minuter.
Root Vegetables
in ramekins
150 g swede
turnip, coarsely grated
150 g carrots,
coarsely grated
100g parsnips,
coarsely grated
1 onion,
coarsely grated
1 clove garlic,
finely grated
100-150 g
grated cheese
salt
black pepper
2-3 dl cream
Mix the root
vegetables with onion, garlic and cheese. Add salt and pepper. Spread mixture
into greased ramekins and pour on the cream. Bake at 220 degrees about 20-30
minutes.
28 Comments
Vad fint att servera i portionsformar istället :)
ReplyDeleteJa, ibland passar det bättre så!
DeleteJag mår illa så gott det ser ut =)
ReplyDeleteGod fortsättning!
Tack :)
DeleteKatarina, these sound wonderful and I'm imagining a zillion variations. So simple too, love it!
ReplyDeleteYes, you can vary the ingredients after your own taste!
DeleteHärligt gott! Jag älskar allt som man gör i mindre formar också - så trevligt att servera! Kram
ReplyDeleteJa, jag gillar det också! Kram
DeleteEnkelt, snyggt och gott. Precis så vill jag ha det:)
ReplyDeleteJag brukar också göra en liknande rotfruktslåda istället för enbart potatis... ibland har jag i lite potatis också :) Söndagskramar!
ReplyDeleteJa, man kan bra variera ingredienserna! Kram
DeleteÅh, du lagar så mycket gott jobbar du med matlagning?kram Diana
ReplyDeleteTack Diana! Nej, det gör jag inte, men matlagning är ett stort intresse :) Kram
DeleteJag gillar att göra rotfrukts/grönsaksgratänger med en massa ost istället för potatisgratäng. Gjorde en palsternacks- och morotsgratäng till julbordet!
ReplyDeleteDen låter mycket god!
DeleteDet känns verkligen så mycket festligare när man serverar gratängen så här och blir också lite godare då!
ReplyDeleteHa en fin vecka,
kramar
Ja, det tycker jag också! Tack det samma, kram!
Deletethese look so good, love the combo of different root veg more flavor
ReplyDeleteLät gott och bättre än potatis.. Måste testas. Kram
ReplyDeleteTack! Kram
DeleteJa de är ju otroligt gott!!!
ReplyDeleteÅh jag blir så sugen på all god mat, jobbigt när man inte är hemma och kan laga...
Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Alltid lite lyxigt att få en minigratäng än att sleva från en stor form :)
ReplyDeleteRotfrukter är verkligen så användbara!
Ja, så är det ju!
DeleteWhat a lovely recipe for a cold winter day!
ReplyDeleteThank you Tessa!
DeleteMums detta låter riktigt gott! Roligt alternativ till enkel potatisgratäng.
ReplyDeleteNästan exakt så här serverades jag rotfruktsgratäng på nyår. Den här ser väldigt krämig och god ut och att servera i portionsformar är oemotståndligt. Kram
ReplyDeleteVad roligt, och visst är det gott! Kram
Delete