Wednesday, January 2, 2013

Bread with Dates and Orange

Det här brödet bakade jag till jul, men det går lika bra att baka när som helst. Ett gott bröd med smak av apelsin och sötma från dadel. Bovetemjöl tillför en lite nötig smak till brödet. Kom ihåg att delta i min tävling här och titta gärna in på hovkonditorn.com.

This bread I baked for Christmas, but it is equally good to bake anytime. A delicious bread flavored with orange and sweetness from the dates. Buckwheat flour adds a slightly nutty flavor to the bread. Remember to take part in my give-away here and please visit also hovkonditorn.com.


Dadelbröd med apelsin

4 dl mjölk
25 g färsk jäst / 3 tsk torrjäst
1 tsk salt
0,5 dl sirap
200 g dadlar, hackade
2 tsk rivet apelsinskal
3 dl bovetemjöl
1 l vetemjöl
1 dl olja

Lägg samtliga ingredienser i en matberedare och låt maskinen gå 5 minuter. Täck degen med en handduk och låt jäsa till dubbel storlek. Knåda degen en aning och lägg i en smord brödform. Låt jäsa ytterligare 20 minuter. Värm ugnen till 200 grader. Grädda brödet på nedersta falsen i ca 35 minuter.



Bread with Dates and Orange

4 dl milk
25 g fresh yeast / 3 tsp dry yeast
1 tsp salt
0,5 dl syrup
200 g dates, chopped
2 tsp grated orange peel
3 dl buckwheat flour
1 l plain flour
1 dl oil

Place all ingredients in a food processor and let the machine run for 5 minutes. Cover the dough and let rise until doubled in size. Knead the dough slightly and place in a greased bread pan. Let rise for another 20 minutes. Preheat oven to 200 degrees. Bake the bread on the bottom shelf for about 35 minutes.


29 comments:

  1. Låter gott med dadlar och apelsin i brödet! Och tittade in i din butik, jättesnygga produkter! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Tove! Roligt att du tittade in där :)

      Delete
  2. Mums vad gott! Jag gillar när bröd har någon extra smaksättare.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, jag gillar också det lilla extra!

      Delete
  3. This looks lovely. I love fresh bread.
    Happy New Year!

    ReplyDelete
  4. Jag älskar hembakat bröd men har svårt för frukt i detsamma. Aplesinen funkar nog men dadlar, nja, jag tycker att det är lite läskigt med fruktbitar i munnen... Förmodligen en barndomsskada, haha! Men man kan ju utesluta dem och putta i något annat, t.ex. solrosfrön. Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, hembakat är godast. Dadlarna kan man bra lämna bort och som du säger tillsätta något annat istället. Kram

      Delete
  5. Beautiful bread Katarina, like from a fine bakery. Love that crunchy-looking crust and the surprise of dates and oranges inside!

    ReplyDelete
  6. Åhhh det ser gott ut mums God fortsättning stor kram från Hjo där jag just nu är nere vid hamnen

    ReplyDelete
  7. Låter som ett riktigt gott bröd kära du och inte visste jag att du hade en sida till! Kikade in där, så många vackra bilder :D duktiga du, kramar i massor!

    ReplyDelete
  8. Vad gott med hembakat bröd! Just apelsin passar så bra den här tiden i oliks bakverk. Jag bakade en omgång frallor tidigare idag och då hade jag aprikoser och fruktmusli. Synd att jag inte hade läst ditt recept innan. Kram

    ReplyDelete
  9. Such a delicious bread to start a new year. Happy new year, may it will be a year with good health and happiness!

    ReplyDelete
  10. Nu har vi kikat in på andra sidan, vilka makalöst fina bilder du tagit! Önskar dej verkligen lycka till med allt.

    Kramar

    ReplyDelete
  11. Vilket fint bröd! Jättegott!

    kram kram

    ReplyDelete
  12. Åh vad fint de blev och ser så gott ut,söta bröd gillas

    ReplyDelete
  13. Åh, det låter gott med dadlar i. Det har jag aldrig smakat men kan absolut tänka mig att det passar mig som tex gillar aprikoser i. Mums!

    ReplyDelete