I eat bagels gladly, and they are easy to bake! They have a little chewy exterior and are soft inside. Cream cheese goes well with bagels. I used wheat flour and whole wheat flour to these bagels.
Bagel
with Multigrain Topping
2
tsp of active dry yeast
1,5
tsp of granulated sugar
3
dl of warm water
7-9
dl flour
1,5
tsp of salt
egg,
for egg wash
multigrain
topping
Pour
warn water in a bowl and add the sugar.
Stir to dissolve then add the yeast on top, don’t mix. Let sit for 5
minutes.
Add
the flour and salt. With the dough hook, mix to combine for about 6 minutes.
Take
a large bowl and oil the interior. Add the dough and cover with a damp
towel. Set in a draft-free location and
let rise for one hour. Punch down the dough after one hour and let rest for an
additional 10 minutes.
Remove
the dough and divide into 10 smaller round balls. Place on a baking sheet and cover with a damp
towel. After an additional 10 minutes
remove each ball. Lay it flat and press with the heel of your hand to flatten
the bagel a big on the floured countertop and press your index finger in the
center and exaggerate the hole size.
Preheat
your oven to 220C. On the stove top, fill a saucepan with water and bring to a
boil. Once boiling, turn the water down
to a simmer. Add one or two bagels to the water and let it cook for one minute
on one side then repeat on the other side.
Remove with a slotted spoon and place on the baking sheet lined with
parchement paper. Repeat until each bagel has been boiled on each side. Brush
each bagel with egg wash. Sprinkle your topping on each bagel. Place in the
oven and bake for 22-24 minutes. Remove and let cool.
Bagel
med Multigrain Topping
2
tsk torrjäst
1,5
tsk strösocker
3
dl varmt vatten
7-9
dl vetemjöl
1,5
tsk salt
ägg,
för pensling
multigrain
topping
Häll
det varma vattnet i en skål och tillsätt socker. Rör om och strö sedan jästen
ovanpå, blanda inte. Låt stå i 5 minuter. Tillsätt mjöl och salt. Använd gärna
maskin för att knåda degen ca 6 minuter.
Ta
en skål och smörj med olja insidan. Lägg i degen och täck med en fuktig
handduk. Låt jäsa på en dragfri plats i en timme. Knåda degen efter en timme
och låt vila ytterligare 10 minuter.
Dela
nu degen i 10 runda bollar. Placera på
en plåt och täck med en fuktig handduk. Efter ytterligare 10 minuter tryck lätt
med handflatan varje boll för att platta till dem. Tryck sedan pekfingret i
mitten och gör ett hål.
Värm
ugnen till 220C. Fylla en kastrull med vatten och koka upp. När vattnet kokar, sänk
värmen och låt sjuda. Lägg en eller två bagels i vattnet och låt dem koka i en
minut på ena sidan och sedan upprepa på andra sidan. Avlägsna med en hålslev
och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Upprepa tills alla bagel är
färdiga. Pensla varje bagel med ägg. Strö på toppingen på varje bagel. Ställ i
ugnen och grädda i 22-24 minuter. Ta ut och låt svalna.
30 Comments
Are you sure you didn't buy these at a professional bakery? They look amazing! :)
ReplyDeleteHihi, yes I'm, pretty sure Chris :) Thank you very much!
DeleteMums för bagel, fantastiska bilder Katarina stor kram Diana
ReplyDeleteTack Diana! Stor kram till dig också!
DeleteÅh bagels är ju såå gott, önskar jag hade en här till frukost nu:)
ReplyDeleteKram från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Ja, de är ju så goda! Synd att jag inte kan skicka en till dig! Kram
DeleteDe ser fantastiska ut! Gått med lite nyttigheter och krisp på :)
ReplyDeleteTack Sandra!
DeleteSå goda de ser ut!
ReplyDeleteha en toppenm dag!
Kramar
//Lana
Tack! Det samma till dig, kram!
DeleteMums, vad gott!
ReplyDeleteMin äldsta dotter brukar baka bagels men själv är jag för lat. Det är dock jättegott och jag äter dem gärna med färskost, paprika och dricker te till. Kram!
ReplyDeleteJa, de är ju goda och te till låter bra! Kram
DeleteDe ser riktigt superfina ut! Smakar säkert jätte gott!:)
ReplyDeleteTack Lisa! De är mycket goda!
DeleteVi har varit inne på att baka bagels flera gånger, men det är ju det där med jäsningen när man vill ha dom till frukost. Undrar om det finns något recept där man kan kalljäsa dom över natten, vad tror du?
ReplyDeleteKramar
Vet ni vad, jag tror att de går att kalljäsa dessa också. Jag skulle göra så här; efter att de fått jäsa och man format dem till bagels, täcker man in dem bra och ställer i kylen över natten. Och på morgonen gör man de sista momenten med vattenkok och ugn. Om ni testar, berätta gärna hur de blev! Jag tror att de på detta vis får mera smak. Kram
DeleteLäste hela det engelska receptet, sedan såg jag att det fanns på svenska.. Jag har alltid velat göra bagels, men fått för mig att det är komplicerat. Men det är det inte va? Bara några fler moment än vanliga bullar, eller?
ReplyDeleteJa, jag skriver alltid på både engelska och svenska :) Nej, det är inte alls komplicerat. Det som gör dem annorlunda är att man skall koka dem snabbt i vatten innan de gräddas i ugnen.
DeleteSer otroligt goda och proffsig gjorda ut :)
ReplyDeleteTack Sara!
DeleteThey look amazing Katarina!
ReplyDeleteThank you Eri!
DeleteJag älskar såna där bagels och tar gärna några till fikat!:)
ReplyDeleteKram
Varsågod :) Kram
DeleteHej Katarina! Jag älskar bagels! och dina är naturligtvis fantastiskt! hoppas du har en underbar dag och få en riktigt trevlig helg!
ReplyDeleteTack så mycket! Ha en fin dag och helg du också!
DeleteDom där vill jag ha till frukost imorgon! De ser jättegoda ut!
ReplyDeleteTrevlig helg!
Tack :) Trevlig helg!
DeleteI'm extremely inspired together with your writing abilities and also with the layout in your blog. Is this a paid topic or did you modify it your self? Anyway stay up the excellent quality writing, it's uncommon to
ReplyDeletepeer a great weblog like this one these days..
Also visit my website ... quickest cash advance
my website - cash advance virginia