Thursday, December 27, 2012

Spinach-Feta Pocket

En pirog gjord på smördeg, fylld med en smakrik fyllning på bl.a. spenat, feta, ägg. Passar bra som förrätt eller kanske till nyårsfirandet med lite champagne till!

A pastry made ​​with puff pastry, filled with a savory filling of spinach, feta, egg. Ideal as a starter or perhaps to serve on New Year's eve with a little champagne!


 

Spinach-Feta Pocket

450 g puff pastry
200 g spinach
1 small red onion, chopped finely
100 g feta, crumbled
2 hard boiled eggs, chopped
salt
black pepper
1 egg, for egg wash

Preheat oven to 200°C. Rinse spinach. In a skillet, wilt spinach over medium heat. Let cool. In a bowl, combine spinach, onion, feta, and hard boiled egg. Season with salt and pepper.

Roll the puff pastry into eight 10 cm circles. Top 4 circles with the filling. Cover each circle with another piece of dough and use a fork to seal the sides. Brush each pastry with egg wash. Bake until pastry is golden, about 20 minutes.

 


Spenat-Fetaficka

450 g smördeg
200 g spenat
1 liten rödlök, finhackad
100 g fetaost, smulad
2 hårdkokta ägg, hackade
salt
svartpeppar
1 ägg, till pensling

Värm ugnen till 200° C. Skölj spenaten. I en stekpanna, stek spenaten på medelvärme. Låt svalna. I en skål, kombinera spenat, lök, fetaost och de kokta äggen. Krydda med salt och peppar.

Rulla smördegen i åtta 10 cm cirklar. Toppa 4 cirklar med fyllningen. Täck varje cirkel med en annan degbit och använd en gaffel för att täta sidorna. Pensla varje med ägg. Grädda tills de gyllene, ca 20 minuter.

8 comments:

  1. Åh så gott!!
    Måste erkänna att det efterlängtade julbordet, det lockar mig bara på julafton och jag vet inte varför det har blivit så.
    Spenat, feta och ägg känns som en fräsch och sund kombination så här efter Jansson och sylta...

    God fortsättning!!
    kram lisamaja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Vi åt julmat tre dagar i rad :), så nu klarar man sig till nästa jul! Kram

      Delete
  2. Du har så många fina idéer vännen, detta ser riktigt gott ut :) Kram!

    ReplyDelete