Saturday, December 29, 2012

Petite Chocolate Avocado Tarts

Vill man göra nyttigare, men ändå lyxiga och goda bakelser till Nyåret är dessa ett alternativ. Ingen kommer veta att de innehåller hälsosamma ingredienser. De här är verkligen goda och jag slukade två bara så där :)

If you want to make healthier, yet luxurious and delicious pastries for New Year, these are an option. No one will know that they contain healthy ingredients. These are really good and I devoured two just like that :)



Petite Chocolate Avocado Tarts
4pcs

base
40 g almond meal
40 g dark chocolate
4-5 pcs dates

filling
1 avocado
2 tbsp cocoa
1 tbsp coconut milk
2 tbsp honey

Mix chocolate and almond meal with a food processer, until you have small chunks, set aside.
Place the dates in the food processer and mix until smooth. Mix the chocolate-almond mixture with the dates. Using your fingertips, firmly press the crust into the tart tins, leaving a cavity in the centre to hold the filling. Place in the freezer to set.

For the filling, combine the avocado, cocoa, coconut milk and honey in a blender untill smooth and creamy. Taste and adjust if necessary. Fill the tarts with the filling and refrigerate until set. Decorate if you want.

 


Små Choklad Avocado Bakelser
4st

botten
40 g mandelmjöl
40 g mörk choklad
4-5 st dadel

fyllning
1 avokado
2 msk kakao
1 msk kokosmjölk
2 msk honung

Blanda choklad och mandelmjöl i en matberedare, tills du har små bitar, ställ åt sidan.
Mixa dadlarna. Blanda choklad-mandel blandning med dadelröran. Med hjälp av dina fingertoppar trycker du blandningen i aluminiumformar, på botten och upp på kanterna. Placera dem i frysen för att stelna.

För fyllningen, kombinera avokado, kakao, kokosmjölk och honung i en mixer tills krämigt. Smaka av och justera vid behov. Fyll botten med fyllningen och ställ i kylskåp för att stelna. Dekorera om du vill.

28 comments:

  1. Den perfekta desserten! Älskar detta recept, ska spara!

    ReplyDelete
  2. Ser jättegott ut! Och jag tror också ingen kan gissa att de är av hälsosammare sorten, man får bara hålla tyst om sånt. :)

    ReplyDelete
  3. Tack för krya på dig-hälsningen, Katarina.
    De där verkar båda spännande och goda!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Erika! En lite nyttigare variant!

      Delete
  4. Mmm choklad! Vinnare i alla desserter.
    Vill passa på att önska ett riktigt gott nytt år:)
    Kram

    ReplyDelete
  5. Vilket läckert recept, man måste ju ta alla tillfällen i akt att vara lite nyttigare så det är ju perfekt när det funkar på desserter också:)

    ReplyDelete
  6. Vad spännande med avocado! Ser verkligen gott ut :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Avokado är gott att ha i bakverk! Tack!

      Delete
  7. It looks like this and is healthy - it's very interesting :)

    ReplyDelete
  8. Va?! Är den där lilla godingen nyttig?! Toppen :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det är den :) Visst är det toppen.

      Delete
  9. Det kan ingen aan att det är avocado i den bakelsen...hihi:)
    Kul att berätta vad de ätit sen! Kram

    ReplyDelete
  10. Det var ju ett bra tips:)
    Ha det toppen
    Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    ReplyDelete
  11. Så fin och kanon att den är nyttig också ;) Denna sparas och görs någon gång snart... kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Amy! Jag tror att du kommer gilla denna! Kram

      Delete
  12. Det låter läckert med advokado i en bakelse. Helt nytt. Måste säga att jag blir sugen på att testa, mest för att jag undrar hur smaken blir.. Men det är klart, det finns ju morotskaka och potatiskaka mm.

    God fortsättning!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, våga testa avokado i bakverk. Den medför krämighet och lenhet, gott! tack det samma!

      Delete
  13. Georgous little tarts & tasty filling too: healthy too:) Yum Yum yum!

    ReplyDelete
  14. Dessa små godsaker fastnade riktigt hårt hos mig. Älskar avocado. Använder i smoothis (hellre än banan) med hallon, grönkål och hasselnötsmjölk eller annat gott som jag råkar ha hemma. Men avokado är så svårt att få riktigt fina. De är nog den råvara jag måste slänga allra mest. Hur är tillgången och kvaliteten på avocado i Singapore?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jag är också väldigt förtjust i avocado och för det mesta är kvaliteten på dem bra här. Jag har under vår tid här kanske slängt två och då köper jag avocado ofta. Hasselnötsmjölk låter gott, jag använder mig av soja-mandelmjölk i smoothies, som också är riktigt gott!

      Delete