Wednesday, December 19, 2012

Orange-Gingerbread-Chia Pudding

Nu är det inte många dagar till jul. Även om det i tropiken inte känns som jul, får man ändå julkänslor genom att julpynta, baka och laga julmat. I bakgrunden spelas julmusik. Idag bjuder jag på chiapudding med julsmak; apelsin och pepparkakskrydda! 

Now it is not many days to Christmas. Although it doesn't feel like Christmas in the tropics, you can get christmas feelings by decorating, baking and cooking Christmas food, while Christmas music is playing in the background. Today, I give you a recipe for chia pudding with Christmas flavours; orange and gingerbread spice!


Orange-Gingerbread-Chia Pudding

2 dl soy-almond milk
0,5 orange, pieces
1 tbsp chia seeds
gingerbread spice according to taste

Combine all ingredients in a large container. Mix well and close container. Refrigerate overnight or at least 6 hours.

 

Apelsin-Pepparkaka-Chia Pudding

2 dl soja-mandelmjölk
0,5 apelsin, i bitar
1 msk chia frön
pepparkakskrydda efter smak

Blanda alla ingredienser i en stor behållare. Blanda väl och stäng behållaren. Låt stå i kylskåp över natten eller minst 6 timmar.

20 comments:

  1. Vilken spännande och julig pudding!

    ReplyDelete
  2. Ihanat maut!:) Aatto on jo hyvin lähellä. Viime joulu oli täälläkin lumeton, nyt lunta on senkin edestä. Pikkuhiljaa alkaisi lumen tulo riittää, kun kropassa jo tuntee kaiken kolaamisen. Ainakin pientä taukoa voisi pitää, kun nyt on saanut lumitöitä tehdä pari kolme kertaa päivässä. Mutta ei auta silti valittaa, valkoinen joulu on parempi kuin musta.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Viime vuonna olimme Suomessa ja lunta oli hyvin vähän. Valkoinen joulu on kaunis!

      Delete
  3. Så gott! Jag kör kanel just nu i min morgonchia, enklare men också gott :) Jag brukar köra snabbchia på 20 minuter, men har då betydligt mer chia i förhållande till vätska. Ska testa förbereda redan ikväll och dra ner på fröna - varför ta mer när man kan ta mindre? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, testa och se hur det blir! Jag har läst att rekommendationerna för chiafrön per dag är 1-2 msk.

      Delete
  4. Pepparkakskrydda passar till det mesta tycker jag... idag hade jag det på frukostfilen, så gott det blev!

    ReplyDelete
  5. Ja, det måste kännas märkligt med jul i värmen och solen där nere. Då måste det ju hjälpa till med julgotter och julmusik för stämningen:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det är lite annorlunda och man får göra det bästa av situationen!

      Delete
  6. Gud så spännande! Detta ska jag banne mig ta och göra på en gång!

    ReplyDelete
  7. Vilka goda julsmaker på puddingen! Det är härligt att spela julmusik för att skapa den bästa stämningen:) Har du någon speciell julfavorit? Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Helena! Ja, julmusik är bra till julstämningen! Jul, jul strålande jul, stilla natt, gläns över sjö och strand är några av mina favoriter! Kram

      Delete
  8. Min pudding har inte stelnat :0 :(. Min har stått i kylen i över två nätter i ett glas. Vad kan vara orsaken? ;0

    Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det låter konstigt! Vet inte om olika märkens chiafrön kan vara olika :) Testa att ha mera chiafrön i. Lycka till, kram!

      Delete