Friday, November 2, 2012

Strawberry Cream Cheese Muffins with crumbs

Att fylla muffins med jordgubbar och färskost med smak av jordgubb var lyckat. Och smulet överst är som pricken på i:et! Det här är ett recept till alla er som saknar sommaren, för visst är det sommar över dessa muffins. Har ni frysta jordgubbar så går det att använda dem. Jordgubbsfärskost kanske inte fås överallt, men då kan man ta naturell. 

To fill muffins with strawberry and cream cheese with flavors of strawberry was successful. And the crumb on top is yummy as well! This is a recipe for all of you who miss summer, because these muffins have summer written all over them :). You can use frozen strawberries as well. Strawberry cream cheese may not be available everywhere, but you can use plain cream cheese instead.



Jordgubb Cream Cheese Muffins med Smultopping

3 dl vetemjöl
1 dl socker
1,5 tsk bakpulver
nypa salt
3/4 dl sojamjölk / mjölk
4 msk kokosolja
1 ägg
100 g jordgubbs färskost, mjukt
1 dl färska jordgubbar, hackade

smul
1 dl mjöl
1 dl socker
2 msk smör, mjukt

Värm ugnen till 190 grader. Placera muffinsformar i en muffinsplåt. I en skål rör ihop mjölk, olja och ägg. Kombinera med de torra ingredienserna. Rör om tills bara fuktad. Försiktigt rör i hälften av färskosten och jordgubbsbitarna i muffinsmeten. Fyll muffinsformarna ca 2/3 fulla med smet. Skeda resterande färskost på muffinsen och med hjälp av baksidan av skeden tryck färskosten i varje muffin. Blanda smulingredienserna och strö över muffins. Grädda i 20-25 minuter tills gyllenbruna.

 


Strawberry Cream Cheese Muffins with crumbs

3 dl flour
1 dl sugar
1,5 tsp baking powder
pinch of salt
3/4 dl soy milk / milk
4 msk coconut oil
1 egg
120 g strawberry cream cheese, softened
1 dl fresh strawberries, chopped

crumb
1 dl flour
1 dl sugar
2 tbsp butter, softened

Preheat oven to 190 degrees. Place muffin cups in a muffin pan. In a bowl stir together milk, oil and eggs. Combine with the dry ingredients. Stir until just moistened. Gently stir in half the cream cheese and strawberry pieces into the muffin batter. Fill the muffin cups about 2/3 full with batter. Spoon remaining cream cheese onto the muffins, and using the back of a spoon push the cheese into each muffin. Mix the crumb ingredients and sprinkle over muffins. Bake for 20-25 minutes until golden brown.


38 comments:

  1. så sommrigt och så gott det ser ut

    ReplyDelete
  2. Mums dina muffins ser bra ut. Jag älskar jordgubbar och smultopping. tack för alltid härliga recept! har en vacker helg, kram

    ReplyDelete
  3. Faktiskt somriga muffins, ser mycket fina och goda ut!:)

    ReplyDelete
  4. Kuulostaa ja näyttää kyllä uskomattoman hyvältä! : )) Takuulla kokeilen lähiaikoina!

    ReplyDelete
  5. åh smakar de som jordgubbs cheesecake...herregud va goda de ser ut och vara.ja längtar verkligen tillbaka till värmen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det blir lite av en cheesecakemuffins :)

      Delete
  6. Herkullisen näköisiä! Varmasti kiva suutuntuma noissa, kun on kermaisaa täytettä ja sitten tuota murua.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Ovat oikein hyviä ja täyte ja muru sopivat hyvin yhteen!

      Delete
  7. Mums,mums!! somrigt och läckert!! det behövs idag...det regnar, är grått och mörkt. Jordgubbsmuffins och tända ljus kanske kan göra dagen lite lättare.

    Ha det gott och trevlig helg!!!
    kram lisamaja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Ja, en sådan här muffins lyser upp en grå och regnig dag! Trevlig helg, kram!

      Delete
  8. HerreG så sugen jag blev på sånna:)
    Kram från victoria på www.victoriasprovkök se

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jag skulle gärna bjuda på en :) Kram

      Delete
  9. Det här såg sagolikt gott ut!
    Jag blir gärna bjuden också :)
    Kram och ha en fin helg!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Ja, absolut, du får också en :) Ha en fin helg, kram!

      Delete
  10. Jordgubbsfärskost har jag aldrig sett här i Sverige! Det låter ju som en dröm att baka med det. Somrigt på alla sätt och vis. Här bakas det mycket med saffran och choklad nu i vintertid. Jordgubbar känns så lååångt borta. Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, den osten är riktigt god! Jag kan förstå att jordgubbar är inte första man tänker på hos er just nu! Choklad och saffran är inte tokigt det heller! Kram

      Delete
  11. Mmm, smultopping... Känns somrigt så här i höstrusket. Vad har ni för väder nu?

    Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Här är det varmt, senaste dagarna runt +35. Och så är det också väldigt fuktigt...Kram

      Delete
  12. Åh, jordgubbar... suck... sommar... åh... Hagel, mörker, regn och kyla - suck!
    Ha en skön helg!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, jag förstår, suck :) Tack det samma!

      Delete
  13. Det där såg riktigt gott ut!

    Jag har nyligen startat ett forum för oss som älskar att baka. Kika gärna in och ställ en fråga, svara på en fråga och gör reklam för din blogg!

    Ha en bra kväll!

    ReplyDelete
  14. Ser hur goda ut som helst finis : ) hoppas du gillar Bond var det im ni skulle gå : ) kram Sofia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Sofia! Bond blev flyttad till tisdag :) Ser mycket fram emot den. Kram

      Delete
  15. These look great and I love your cute cupcake papers!

    ReplyDelete
  16. Åhh, dessa får mig verkligen att längta till sommaren och färska jordgubbar. När det var säsong bakade jag massor av liknande muffins...så goda:)

    Önskar dig en toppenbra helg! Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, jag kan förstå det! Tack det samma! Kram

      Delete
  17. Vilka vackra bilder Katarina! Längtar också till sommaren när jag ser jordgubbarna, mmmm kram!

    ReplyDelete
  18. Lät väldigt gott
    Önskar dig en fin kväll, kram

    ReplyDelete
  19. Toinen toistaan ihanampia herkkuja taas olet tehnyt :)

    ReplyDelete