Monday, November 12, 2012

Lemon Ricotta Cake

Det här är en av mina favoritkakor! Syrlig av citron och krämig och len av ricotta. Den är god att äta med vispad grädde och bär. 

This is one of my favorite cakes! Tangy lemon and with a creamy and smooth taste of ricotta. The cake is good with whipped cream and berries.


Citron-Ricottakaka

80 g smör, rumstemperatur
1 3/4 dl ricottaost
2 dl strösocker
2 ägg
0,5 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
1 citron, skal

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en liten brödform med smör.
Vispa smör, ricotta och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget. Tillsätt vaniljsocker och citronskal och blanda tills kombinerat. Lägg  i de torra ingredienserna, liten mängd i taget, och rör om. Häll blandningen i den förberedda brödformen och grädda ca 40-45 minuter. Låt kakan svalna. Servera med vispad grädde och bär.



Lemon Ricotta Cake

80 g butter, at room temperature
1 3/4 dl ricotta cheese
2 dl granulated sugar
2 eggs
0,5 tsp vanilla sugar
1,5 dl flour
0,5 dl almond meal
1 tsp baking powder
a pinch of salt
1 lemon, zest

Preheat the oven to 175 degrees C. Grease a small loaf pan with butter.
Cream together butter, ricotta cheese, and sugar until fluffy. Add the eggs one at a time. Add the vanilla sugar and lemon zest and mix until combined. Add the dry ingredients, a small amount at a time, and stir. Pour the mixture into the prepared loaf pan and bake until a toothpick comes out clean and the cake is beginning to pull away from the sides of the pan, about 40-45 minutes. Let the cake cool. Serve with whipped cream and berries.


31 comments:

  1. Det ser så himla gott och fräscht ut med bären på. Mmmm.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Jag tror dig- den ser fantastisk god ut!

    ReplyDelete
  4. Mmm...låter som en jättegod kaka! Kram

    ReplyDelete
  5. Like it a alot! Säkert jätte god!:)

    ReplyDelete
  6. Låter perfekt till fikat i morgon! Kan du skicka kakan till fikarummet på jobbet? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, absolut! Ge mig adressen bara, så... :)

      Delete
  7. Nu kommer du med frestande bakverk med ricotta igen. Om jag blir sugen??? Nej då!!! Skojar bara...så skicka över en stor bit till mig:)) kram

    ReplyDelete
  8. Wow underbara, underbara bilder kram vännen!

    ReplyDelete
  9. Spännande med ricotta det har jag inte provat i kaka.

    ReplyDelete
  10. Oj oj oj! Risotto är ett inre skönhetsmedel. Supergott och vilka fina bilder. Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, ricotta är mycket gott! Tack och kram!

      Delete
  11. låter riktigt gott,bara testat ricotta i cheesecake förut men i kaka har ja inte testat,ser helt underbart ut.
    så somrig bild med alla färska bär,ååååh

    ReplyDelete
  12. Citron och ricotta låter som en galet god kombination :-)

    ReplyDelete