Wednesday, November 28, 2012

Broccoli-Potato-Carrot Patties

Att rosta grönsaker ger dem en djupare smak och en god sötma. Dessa biffar innehåller bl.a. rostad broccoli, morot, lök och vitlök och kokad, mosad potatis. Senap tillför en fräsch smak till biffarna. 

Roasting vegetables gives them a deeper flavor and a good sweetness. These patties includes roasted broccoli, carrot, onion and garlic and cooked, mashed potatoes. Mustard adds a fresh flavor to the patties.


Broccoli-Potato-Carrot Patties

2 potatoes, peeled
2 carrots, peeled and diced
3,5 dl broccoli florets
1 onion, chopped
1 clove garlic, minced
olive oil
salt 
black pepper
1-2 tsp Dijon mustard
paprika
basil

Preheat oven to 200 degrees C. Put the carrots, broccoli florets, onion, and garlic on a baking sheet. Sprinkle with olive oil, salt and ground black pepper. Roast for about 30 minutes, until browned and tender. Toss during roasting.

Peel the potatoes and boil until soft. Mash the potatoes.

Place the roasted vegetables in the bowl of a food processor and blend until finely chopped. Add the mashed potatoes, mustard and stir to combine. Taste the mixture and add salt and pepper as necessary.

Set out three small bowls for an assembly line:  one for flour, one for beaten eggs, and one for bread crumbs. Prepare a baking pan by covering it with parchment paper and spray it lightly with baking spray. Form the mixture into patties and place them on the prepared baking sheet.

Bake in 220 degree oven for 10-15 minutes. Flip the patties once during baking.

 


Broccoli-Potatis-Morotsbiffar

2 potatisar, skalade
2 morötter, skalade och skivade
3,5 dl broccolibuketter
1 lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
olivolja
salt
svartpeppar
1-2 tsk dijonsenap
paprika
basilika

Värm ugnen till 200 grader C. Lägg morötter, broccolibuketter, lök och vitlök på en plåt. Ringla över olivolja, salt och svartpeppar. Rosta i ca 30 minuter, tills grönsakerna mjuknat.

Skala potatisen och koka tills den är mjuk. Mosa potatisen.

Lägg de rostade grönsakerna i en matberedare och blanda tills finhackat. Tillsätt potatismos, senap och rör om. Smaka av blandningen och tillsätt salt och peppar om det behövs.

Förbered en bakplåt genom att täcka den med bakplåtspapper och spraya den lätt med matlagningspray.

Forma blandningen till biffar och placera dem på bakplåten. Grädda i 220 graders ugn i 10-15 minuter. Vänd biffarna en gång under gräddningen.

16 comments:

  1. Åh, det låter som något jag verkligen skulle gilla!

    ReplyDelete
  2. Lovely patties! The kind of food I love eating... Reminds me of my childhood.

    Cheers,

    Rosa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Rosa! Childhood food memories are so dear!

      Delete
  3. Det där ser ut att vara något helt i min smak! :)

    ReplyDelete
  4. Oh how I adore such kind of meals, easy and light and simply wonderful.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, these are healthy and delicious! Thanks!

      Delete
  5. Läckert:) Grönsaker ger ju så vacker färg!

    ReplyDelete
  6. Så gott så gott! För att inte tala om nyttigt... senap i var en härlig twist, dessa måste jag bara testa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Amy! Ja, senap medför en trevlig smak!

      Delete
  7. Härligt färgglada biffar. Och trevligt att ugnsbaka dem istället för att steka i en massa olja.

    ReplyDelete
  8. De måste fungera bra som vegetariska hamburgare!? Ser sååå goda ut! Kram!

    ReplyDelete