Simple and tasty sauce you get from tomatoes, mascarpone and spices. If you want a little heat, use chili in the sauce.
Tomato Mascarpone Sauce
2 tbsp olive oil
1 onion, diced
1 garlic cloves, minced
2 tomatoes, chopped
1 can crushed tomatoes
basil leaves, finely chopped
3 tbsp mascarpone cheese
salt
pepper
Heat the olive oil in a large saucepan over medium heat, add the onions and garlic and saute for a few minutes until soft. Add the tomatoes and crushed tomatoes, reduce heat and simmer for 25 minutes. Remove from heat and stir in the mascarpone, basil, salt and pepper. Serve with pasta and mozzarella cheese.
Tomat Mascarponesås
2 msk olivolja
1 lök, tärnad
1 vitlöksklyftor, hackad
2 tomater, hackad
1 burk krossade tomater
färsk basilika, finhackad
3 msk mascarponeost
salt
peppar
Värm olivolja i en kastrull på medelvärme, tillsätt lök och vitlök och fräs i ett par minuter. Tillsätt tomater och krossade tomater, minska värmen och låt sjuda i 25 minuter. Ta bort från värmen och rör i mascarpone, basilika, salt och peppar. Servera med pasta och mozzarella ost.
28 Comments
Det låter som en spännande sås helt i min smak.
ReplyDeleteTack och ja, en väldigt god smak!
DeleteMums vad gott det lät kram Diana
ReplyDeleteTack Diana! Kram
DeleteGahhhh vill ha åhhhhhh vad gott kram från Kreta och tack för dina kommentarer blir så glad : ) du förgyller mitt liv : ) ha en bra onsdag kram Sofia
ReplyDeleteTack snälla du för dina varma ord! Kram och ha det skönt på Kreta!
DeleteDet där såg jättegott ut! Skulle förmodligen vara alldeles underbart med pitabröd och falafel :-)
ReplyDeleteJa, det skulle nog passa till :)
DeleteDet såg verkligen gått ut! Jag föredrar nog pasta till dock. :D Gillar inte pitabröd haha
ReplyDeleteSå smarriga recept du bjuder på jämt. Gillar massor!
Ha en underbar vecka och kram.
Tack så mycket Katarina! Kram
DeleteLåter ljuvligt gott, det här receptet kommer jag definitivt att prova :) kram
ReplyDeleteTack, vad roligt! Kram
DeleteÅh, vad gott! Bara en massa saker som jag älskar! Blev riktigt hungrig på mat nu...
ReplyDeleteTack Sonja :)
DeleteIt looks and sounds amazing.
ReplyDeleteThanks!!
DeleteWhat a very festive & fancy tomato sauce: so rich & creamy! Full of flavour here!
ReplyDeleteYou are a very clever woman!
Thank you Sophie! Yes, this sauce is really tasty and full of flavors!
DeleteHärligt med lite god soppa såhär nu när det börjar bli kallt. Ser gott ut, kram
ReplyDeleteJa, soppa är också gott, men nu var det här en sås :) Kram
DeleteJag undrade först vad det gröna var innan jag läste receptet och förstod att det var basilika:) Tomatsås är såå gott till pasta, mums!
ReplyDeleteTack, vad kul att du tycker det var kul att se bilderna!
Ja, visst är det!
DeleteI am always looking for new homemade pasta sauces. This one looks amazing! I'll give this one a try soon. Thanks for the recipe!
ReplyDeleteThanks! I hope will like it!
DeleteJag behöver alltid tips till pastasåser, tycker jag kör med samma jämt! Kram vännen!
ReplyDeleteVarsågod Amy :) Kram
DeleteTomatbaserade såser, soppor och grytor är alltid goda. Passar ihop med allt. Låter som en smakrik variant det här.
ReplyDeleteJa, så är det ju! Tack!
Delete