Tuesday, October 2, 2012

Sundried Tomato-Basil Hummus


Idag får ni ett recept på en god hummus, med smak av tomat och basilika. Färgen är inte kanske den vackraste, men smaken är desto godare. Hummusen passar bra till hamburgaren, på smörgåsen, till grönsaker, chips...

Today you get a recipe for a good hummus, flavored with tomato and basil. The color is not perhaps the most beautiful, but the taste is even better. Hummus goes well with burgers, on your sandwich, with vegetables, chips...



Sundried Tomato-Basil Hummus

1 can beans, drained
1,5 dl sun dried tomatoes
1 tbsp tahini
1-2 tbsp lemon juice
1 tbsp olive oil
1dl fresh basil
salt
pepper

Combine all the ingredients in a food processor. Add oil if needed.

 

Soltorkad Tomat-Basilika Hummus

1 burk bönor, avrunna
1,5 dl soltorkade tomater
1 msk tahini
1-2 msk citronsaft
1 msk olivolja
1dl färsk basilika
salt
peppar

Blanda alla ingredienser i en matberedare. Blanda i mera olja för en lösare konsistens.

22 comments:

  1. Va gott att smakasätta med soltorkade tomater. Kan inte gå fel ;)

    ReplyDelete
  2. Vilken god variant på hummus med soltorkade tomater. Den ska jag göra!!

    ReplyDelete
  3. Mums med hummus : ) kram Sofia

    ReplyDelete
  4. Den hummusen lät väldigt god! Och glassen i inlägget innan! Kram Nilla

    ReplyDelete
  5. hej! Det där lät väldans gott!! =)) (som allt du gör) Vilken sorts bönor? Annars brukar det vara kikärtor i hummus va? Kan man ha det istället för bönor även i ditt recept? älskar kikärtor nämligen :))!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej och tack! Jag hade cannellinibönor men kikärter går lika bra!

      Delete
  6. Vad gott med soltorkade tomater i hummus. Måste testas.Ha en bra dag :-)

    ReplyDelete
  7. Det är tur att humus smakar så mycket bättre än den ser ut. Låter gott med tomaterna i. Kan bli en bra ersättning om man inte har sås till maten:)

    Hur stor är tidsskillnaden mellan Sverige och Singapore?
    Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, ja! Tidsskillanden är nu 6h, men snart 7h! Kram

      Delete
  8. Ja, färgen lämnar inget åt fantasin, eller kanske är det precis tvärt om?

    ReplyDelete
  9. VÄldigt bra! Detta ska jag nog göra tills lördag då vi ska ha lite party :D Tack snälla söta du!
    Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kul och jag hoppas ni gillar hummusen! Tack och kram!

      Delete
  10. Så fina bilder! Undrade också vad du hade för bönor men såg svaret i kommentarerna, låter mycket gott!

    ReplyDelete
  11. Ahhhh vad gott då. Jag som har gått och varit så sugen på hoummus de senaste dagarna kanske ska ta och testa det här receptet. Tack för inspirationen!

    ReplyDelete