Det här pannkakorna passar både till frukosten och som efterrätt! De är inte översöta, men det går att fixa genom att äta dem med sylt, grädde, glass... Mascarpone ger dem en lenhet och en mjuk krämighet. 

These pancakes are ideal for both breakfast and dessert! They are not overly sweet, but you can fix that by eating them with jam, cream, ice cream ... Mascarpone gives them a smoothness and a soft creaminess.

 

Strawberry Mascarpone Pancakes

3 dl flour
0,5 dl sugar
2 tsp baking powder
1 tsp vanilla sugar
1 dl mascarpone
2 dl milk
2 eggs
1 tsp lemon zest

Stir the dry ingredients together. Mix mascarpone, milk, eggs, and lemon zest together. Pour into dry ingredients and mix. Pour 2 tbsp of the mixture onto a heated and oiled skillet and fry until golden on each side.



Jordgubbs-Mascarpone Pannkakor

3 dl vetemjöl
0,5 dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mascarpone
2 dl mjölk
2 ägg
1 tsk citronskal

Blanda de torra ingredienserna. Blanda mascarpone, mjölk, ägg och citronskal ihop och blanda sedan med de torra ingredienserna. Häll 2 msk av blandningen i en uppvärmd och oljad stekpanna och stek tills gyllene på varje sida.