Thursday, October 25, 2012

Pumpkin-Coconut Soup

Pumpa kan användas i både maträtter som i bakverk. Den är rik på kostfiber, antioxidanter, mineraler, vitaminer och innehåller inga mättade fetter eller kolesterol. Till pumpan passar kryddor som ingefära och curry och jag har använt kokosmjölk i soppan.

Pumpkin can be used in both savory dishes and in baked goods. It is rich in dietary fiber, anti-oxidants, minerals, vitamins and contains no saturated fats or cholesterol. Spices like ginger and curry goes well with pumpkin and I have used coconut milk in this soup.



Pumpasoppa med kokos

500 g pumpa, i bitar
1 lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
0,5 färsk röd chili, hackad
2-3 dl kokosmjölk
curry
ingefära
salt
peppar

Fräs lök, vitlök och chili i en kastrull. Tillsätt pumpa och häll i vatten så att det nästan täcker pumpabitarna. Låt koka tills pumpan är mjuk. Mot slutet av koktiden häll i kokosmjölk och krydda. Mixa den slät.

 

Pumpkin Soup with Coconut

500 g pumpkin, cut into pieces
1 onion, chopped
1 clove garlic, minced
0,5 fresh red chilli, chopped
2-3 dl coconut milk
curry
ginger
salt
pepper

Fry the onion, garlic and chilli in a saucepan. Add the pumpkin and pour in water so that it almost covers the pumpkin pieces. Let cook until the pumpkin is soft. Towards the end of the cooking add the coconut milk and season. Mix it smooth .

33 comments:

  1. This makes me want to make some pumpkin soup. I love everything pumpkin, savory and sweet. Your soup looks delicious and healthy! I love it!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mee too, pumpkin is so delicious! Thanks!

      Delete
  2. Your pumpkin coconut soup looks gorgeous. I like the color of the blue and white bowl that you used for your beautiful yellow soup!

    And by the way, I wish that I had the ability to subscribe to your site via email :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Tessa!
      You can follow me via twitter, bloglovin or rss :)
      https://twitter.com/#!/hovkonditorn
      http://www.bloglovin.com/en/search/hovkonditorn
      feed://hovkonditorn.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss

      Delete
  3. Vilken härlig gulfärg! Man blir glad!

    ReplyDelete
  4. Lät some n spännande kombo :) har du något mumsigt recept på lakritskola med chokladöverdrag?kram Diana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Diana! Ja, det har jag :) här varsågod: http://hovkonditorn.blogspot.sg/2011/12/lakritskola-licorice-toffee.html

      Kram!

      Delete
  5. Tänkte jag skulle ge mig på jakt efter recept med just pumpa i i tex matbröd och mjuka kakor, då jag i år skall göra en Hallowenpumpa till barnen och då blir det ju en hel del pumpakött

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det blir så gott med pumpa i mat och bakverk! Jag har en kategori på högra sidan som heter pumpa om du är intresserad av att titta vad jag gjort med pumpa :)

      Delete
  6. Lagade soppa på Hokkiado(?)pumpa igår, även den med kokosmjölk :) Jättegott! Så knallgul och fin som din blev den inte men väl så god.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, gott blir det! Jag använde Kabocha pumpa!

      Delete
  7. Vad gott det låter med kokosmjölk i pumpasoppan!

    ReplyDelete
  8. Vilken härlig färg på soppan!!! Kokosmjölk och pumpa låter gott!!

    ReplyDelete
  9. Spännande : ) hade jag gärna testat stor kram Sofia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Sofia! Hade gärna bjudit dig på soppa. Kram

      Delete
  10. It's funny I was just thinking yesterday how good a pumpkin coconut soup would be! Were you reading my mind Katarina? This looks and sounds wonderful - I just love anything with coconut milk and curry but adding pumpkin just takes it to a new (delicious) level! Now if we just lived a bit closer I would certainly take care of your left-overs :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Great minds think alike :) Thanks Chris!

      Delete
  11. Pumpa i matlagning är nytt för mig, men skall prova på detta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, pumpa är mycket gott i mat och bakverk!

      Delete
  12. Måste börja göra mer soppor, skäms på mig. Det är ju så gott! Den här verkar ljuvlig.

    Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, soppor är goda och kan varieras mycket! Kram

      Delete
  13. Vilken underbart härlig färg det blev på soppan!;) jag blev jättesugen på soppa, så det får bli morotssoppa till lunch i morgon! Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Helena! Morotssoppa med fetaost är gott :) Kram

      Delete
  14. Det ser verkligen gott ut och jag vet att det smakar så gott så! Har gjort liknande tidigare fast kanske inte med den pumpasorten som du använt :) Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Amy! Ja, god var den! Kabocha pumpa har jag använt här. Kram!

      Delete
    2. Misstänkte det :) Jag brukar oftast använda butternut squash, tycker den smakar så gott. Dessutom vet jag inte om Kabocha säljs i Sverige. Har inte sett den i Småland åtminstone :)

      Delete
  15. Oj, oj så gott det ser ut:) Jättefint foto också!Den här soppan ska vi absolut laga!

    ReplyDelete
  16. Vilken vacker soppa! Jag gillar lite hetare pumpasoppor och gärna med smak av kokosmjölk. Kanske just för att det passar så fint tillsammans med kryddorna. Låter mycket gott!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Remsan! Ja, kokos och kryddorna passar bra med pumpa!

      Delete