Pumpa kan användas i både maträtter som i bakverk. Den är rik på kostfiber, antioxidanter, mineraler, vitaminer och innehåller inga mättade fetter eller kolesterol. Till pumpan passar kryddor som ingefära och curry och jag har använt kokosmjölk i soppan.

Pumpkin can be used in both savory dishes and in baked goods. It is rich in dietary fiber, anti-oxidants, minerals, vitamins and contains no saturated fats or cholesterol. Spices like ginger and curry goes well with pumpkin and I have used coconut milk in this soup.



Pumpasoppa med kokos

500 g pumpa, i bitar
1 lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
0,5 färsk röd chili, hackad
2-3 dl kokosmjölk
curry
ingefära
salt
peppar

Fräs lök, vitlök och chili i en kastrull. Tillsätt pumpa och häll i vatten så att det nästan täcker pumpabitarna. Låt koka tills pumpan är mjuk. Mot slutet av koktiden häll i kokosmjölk och krydda. Mixa den slät.

 

Pumpkin Soup with Coconut

500 g pumpkin, cut into pieces
1 onion, chopped
1 clove garlic, minced
0,5 fresh red chilli, chopped
2-3 dl coconut milk
curry
ginger
salt
pepper

Fry the onion, garlic and chilli in a saucepan. Add the pumpkin and pour in water so that it almost covers the pumpkin pieces. Let cook until the pumpkin is soft. Towards the end of the cooking add the coconut milk and season. Mix it smooth .