Friday, October 12, 2012

Puff Pastry Cheesecake Cups / Smördegsfyllda cheesecake muffins

En frasig bakelse gjord på samma deg som jag gör croissanter. Istället för att rulla ihop trianglar, skär jag degen i fyrkanter och fyller botten på en muffinsplåt med fyrkanterna och sedan fyller dem med en färskostblandning. I några lade jag en chokladbit i mitten. De blir så goda! Förresten idag är det 18 år sedan jag och min man träffades. Tiden har gått väldigt fort, men ändå minns jag dagen som om den vore igår, kärlek!

A crispy pastry made ​​from the same dough that I make croissants. Instead of rolling up triangles, I cut the dough into squares and fill the bottom of a muffin pan with the squares and then fill them with a cream cheese mixture. In some, I put a piece of chocolate in the middle. They are so good! By the way, today it's 18 years ago my husband and I met. Time has gone by very quickly, but I remember the day as if it was yesterday, love!


croissantdeg

färskostfyllning:
225 g färskost
0,5 dl socker
1,5 msk smör, rumstemperatur
28 g mjöl
0,5 ägg
1 tsk vaniljsocker

Blanda alla ingredienser till fyllningen. Fyllningen kan göras i förväg och förvaras i kylskåp. Låt den bli rumsvarm innan användning. Fyll degen med fyllningen och toppa med choklad eller sylt, bär... Grädda i 200 graders ugn ca 20 minuter. 





cream cheese filling:
225 g cream cheese
0,5 dl sugar
1,5 tbsp butter, room temperature
28 g flour
0,5 ägg
1 tsp vanilla

Mix all ingredients for the filling. The filling can be made in advance and refrigerated. Let it reach room temperature before using. Fill the dough with the filling and top with chocolate, jam, berries... Bake in 200 degrees oven for about 20 minutes.



20 comments:

  1. Ser smaskens ut! -och GRATTIS till dig o mannen :-D

    ReplyDelete
  2. Det låter fantastiskt gott. Och grattis på 18-årsdagen!

    ReplyDelete
  3. Åh det där ser ut som något till o med jag kan baka!
    Jättegott det ut.
    // Lena från make Ahead food

    ReplyDelete
  4. 18 år, respect vännen. Stort grattis till er båda!
    Smördeg är bara så gott, mums!

    ReplyDelete
  5. Oj, så goda de ser ut! Bakverk av smördeg är så behändigt :) Kram

    ReplyDelete
  6. Grattis till er båda! Himmelens gott med cheesecake och croissantdeg!:)

    ReplyDelete
  7. Så gott, och med chokladbiten på toppen... mmmm ännu godare!

    Grattis till de 18, härligt!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Mårtenssons! Ja, choklad gör allt lite godare!

      Delete
  8. Grattis! Vad kul att ni firar 18 år tillsammans:) Ska ni fira det på något särskilt sätt? Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Helena! Ja, det blev restaurangbesök och bio! Kram

      Delete
  9. Vilka härligt frasiga puffar:)Skulle pigga upp just nu när jag sitter och snörvlar med en förskylning.
    Ha en fin helg:)

    ReplyDelete
  10. De där såg riktigt goda ut. Hoppas du har en finfin helg! /emma

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej o mumsigt! Alltid undrat om smördeg är motsvarighet till det amerikanska "puff pastry"?
      Tack på förhand!

      Delete
    2. Hej Kelly. Ja smördeg är samma som puff pastry. Ha en fin dag!

      Delete