Det här är ett lite annorlunda recept på bakverk, för att muffinsen innehåller chips. Jag har alltid tyckt om att äta choklad och chips ihop och då kom jag på idén att baka med chips :) Jag hade tunna saltade chips, men jag tror att räfflade, en aning tjockare chips håller sig krispigare då de bakas i ugn. Gott och annorlunda! De här passar bra till fredagsmyset, då det är vanligt med både chips och choklad! Muffinsen är mitt bidrag till Månadens Sötsak med temat Fredag.

This is a little different recipe, because the muffins contain chips. I've always liked to eat chocolate and chips together and from that I got the idea to bake with chips :) I used thin salted chips, but I think that ridged, slightly thicker chips stays crispier when baked in the oven. Good and different! These are yummy as a treat on Friday night, when you usually eat chips and chocolate. These muffins are my contribution to Månadens Sötsak with the theme Friday.



Chokladmuffins med chips

50 g smör, rumstempererat
1,5 dl strösocker
1 ägg
1 dl gräddfil
1 3/4 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
en nypa salt
krossade potatischips enligt smak

Värm ugnen till 175 grader. Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget. Blanda sedan i gräddfil och resterande ingredienser. Rör runt tills allt är blandat. Fyll muffinsformar med smeten och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter.

 

Chocolate Muffins with Chips

50 g butter, softened
1,5 dl granulated sugar
1 egg
1 dl sour cream
1 3/4 dl flour
0,5 dl of cocoa
1,5 dl baking powder
0,5 tsp vanilla sugar
a pinch of salt
crushed potato chips according to taste

Preheat oven to 175 degrees. Stir together butter and sugar. Add in the egg. Then mix in the sour cream and the remaining ingredients. Stir until all is blended. Fill muffin cups with the batter and bake in middle of the oven for 20-25 minutes.