Som ni vet gillar jag vegetariska biffar med olika ingredienser! Och det är roligt att prova på olika kombinationer. Idag blev det med kikärtor och spenat. Mycket gott och färgen blir så fin. 

As you know, I like vegetarian patties with different ingredients! And it's fun to try different combinations. Today I made with chickpeas and spinach. Very good and the color is so pretty.


Chickpea-Spinach Burgers

3 dl chickpeas
1 onion, chopped
1 garlic clove, chopped
2 handfuls of spinach
0,5 tbsp soy sauce
1,5 tsp oregano
1,5 tsp paprika
3 tbsp sunflower seeds
1 egg
1,5-2 dl bread crumbs

Mix chickpeas, onion and gralic in a food processor. Add in spinach, soy sauce, oregano, paprika, and sunflower seeds, mix a few more times. Add in egg, and bread crumbs, pulsing until mixture comes together and is well blended. Fry the burgers in a skillet over medium-low heat for 5-7 minutes on each side.

 

Kikärt-Spenat Burger

3 dl kikärtor
1 lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
2 nävar spenat
0,5 msk sojasås
1,5 tsk oregano
1,5 tsk paprikapulver
3 msk solrosfrön
1 ägg
1,5-2 dl ströbröd

Blanda kikärter, lök och vitlök i en matberedare. Lägg i spenat, sojasås, oregano, paprika och solrosfrön, mixa lite till. Blanda i ägg och ströbröd, rör om väl. Stek biffarna i en stekpanna på medelhög-låg värme i 5-7 minuter på varje sida.