To bake with ricotta gives a good and moist result! Blueberries along with ricotta is a nice combo.
Blueberry-Ricotta Muffins
3,5 dl flour
2 dl brown sugar
2 tsp vanilla sugar
0,5 tsp salt
2 tsp baking powder
6 tbsp oil
5 tbsp milk
1 egg
2 dl dl ricotta cheese
2,5 dl blueberries
Mix the dry ingredients in a bowl, then add the wet ingredients and stir together. Don’t over mix. Fold in the blueberries then fill muffin cups 3/4 of the way full. Top with pearl sugar if desired. Bake at 180 C for 20 min.
Blåbär-Ricotta Muffins
3,5 dl vetemjöl
2 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
6 msk olja
5 msk mjölk
1 ägg
2 dl dl ricottaost
2,5 dl blåbär
Blanda de torra ingredienserna i en skål, tillsätt sedan de våta ingredienserna och rör ihop. Blanda i blåbär och fyll sedan muffinsformar med smeten. Toppa med pärlsocker om så önskas. Baka i 180 C 20 minuter.
32 Comments
Ser så otroligt goda ut! Kram :-)
ReplyDeleteTack Eija! Kram
DeleteKan bara tänka mig hur saftigt och gott detta är. Och blåbär i blir ju extra gott!!
ReplyDeleteTack, och ja saftiga och goda är de!
DeleteJag har aldrig provat att ha ricotta i muffns, det låt ju riktigt smaskigt! Jättefina muffins :)
ReplyDeleteJa, det blir mycket gott! Tack!
DeleteDe där muffinsen såg väldans goda och saftiga ut! Jag har inte testat med ricotta ost i någongång.
ReplyDeleteHa en bra start på veckan! Kram
Tack! Testa med ricotta någon gång, det blir lyckat! Tack det samma! Kram
DeleteSå söta fina muffins!:) Blåbär är så gott!
ReplyDeleteTack Lisa :)
DeleteThey look so delicious!
ReplyDeleteThanks!
Deletethese look great love the use of ricotta :-)
ReplyDeleteRicotta is really great in baked goods!
DeleteHar aldrig testat kombinationen men det ser jättegott ut min vän!
ReplyDeleteJa, det är en lyckad kombo! Tack!
DeleteJag vet inte varför jag så sällan har ricotta hemma. Alltså bakar jag sällan med ricotta, även om det ju är jättegott och blir väldigt saftigt! Blåbär är gott! Kram!
ReplyDeleteJa, det är riktigt gott och jag är en periodare när det gäller vissa råvaror :) Kram!
DeleteJag tycker du kan bo i Sverige i stället, i Stockholm närmare bestämt! Då skulle jag ställa upp som frivillig kak-och bullätare när som helst du behövde en sådan (för inte äter du väl allt själv?)!
ReplyDeleteÅh, vad snäll du är! Jag skulle gärna bjuda dig på mina bakverk även om jag äter av allt jag bakar :) men en del går till vänner, arbetskompisar, frys...
DeleteGahhh och vilka underbara bilder gahhh vad du är duktig stor kram din bloggvän i Hjo Sofia
ReplyDeleteTack Sofia :) Kram!!
Deleteåh va gott med blåbärs muffins.får nog testa de nästa gång ja ska baka med blåbär.
ReplyDeleteJa, det är mycket gott!
Deletemmm gott :D
ReplyDeleteTack :)
DeleteFinaste du, vad gott det alltid ser ut på din sida. Skulle behöva ha en stor tallrik med dina bakverk levererade. Har aldrig testat att baka med ricotta, måste testa. Kramar
ReplyDeleteTack Linda! Ja, ricotta är gott både i sött och salt, testa gärna! Kram
DeleteVerkar väldigt gott, har länkat till dig. Hoppas ok!
ReplyDeleteTack! Ja de är saftiga och goda! Tack för länkningen, mycket ok!
DeleteJag funderar på att baka dessa ikväll men det jag undrar är hur många muffins blir det? Så att jag vet om jag ska göra en enkel eller dubbelsats :)
ReplyDeleteHej Sabina! Det blir 12 st av denna sats!
Delete