Saturday, September 29, 2012

Vegan Dijonnaise


Väldigt enkelt att göra sin egen majonnäs och denna är dessutom vegan. Du kan smaksätta den med t.ex persilja eller andra kryddor/örter. Receptet kommer härifrån.

It's very easy to make your own mayonnaise and this is also a vegan mayo. You can flavor the mayo with parsley or other herbs/spices. The recipe comes from here.


Dijonnaise

300g silken tofu
1 msk vatten
1/4 tsk salt
1 msk citronsaft
5 tsk farinsocker
3 tsk dijonsenap
1 msk olivolja
3 tsk vit vinäger

Lägg alla ingredienser i en matberedare och blanda. Klart! Ställ i kylskåp och låt tjockna till sig några timmar.

 

Dijonnaise

300g silken tofu
1 tbsp water
1/4 tsp salt
1 tbsp lemon juice
5 tsp brown sugar
3 tsp dijon mustard
1 tbsp olive oil
3 tsp white vinegar

Put all the ingredients in a food processor and blend until combined. Store in a jar in the fridge for a couple of hours.

16 comments:

  1. Sounds delicious! I'm not usually a real mayo fan but this vegan version is definitely something I want to try! Thanks for sharing!

    ReplyDelete
  2. Vad spännande med ett recept på egen majonnäs. Låter inte alls särskilt svårt och säkert mycket godare än den jag brukar köpa!

    ReplyDelete
  3. Jag gillar verkligen dina recept! Många tror ju att veganmat smakar gräs eller bara är allmänt äckligt. Min dotter har lärt mig att det finns en massa goda saker som är veganska, inget konstigt alls. Det enda jag inte tycker om är seitan, en slags köttersättning. Men så där är det ju med "vanlig" mat också. Man kan inte gilla allt, eller hur!?

    Jag önskar dig en riktigt fin helg! Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack fina du! Det gör mig glad att höra! Ja, men så är det ju, många har för sig att vegetarisk/vegan mat består av sallad? Önskar dig en fin helg också, kram!

      Delete
  4. Det finns två saker jag inte klarar av att göra och det är majonnäs och beasås...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Men denna majonnäs är enkel att göra!

      Delete
  5. En spännande variant på majonnäs! Jag är inte så förtjust i svensk majonnäs men kanske är mycket godare med hemgjord:)
    Kram

    ReplyDelete
  6. Hi Katarina! What a great vegan recipe! I never thought of using silken tofu to create a vegan mayo. I love this idea!

    ReplyDelete