Sunday, September 9, 2012

Raspberry and White Chocolate Cookies


Sista receptet på hallon denna vecka är cookies med hallon och vit choklad! Mycket goda! De innehåller dessutom kondenserad mjölk.

The last recipe for raspberry week are cookies with raspberry and white chocolate! Very yummy sweet cookies! They also contain condensed milk.


Raspberry and White Chocolate Cookies

225 g butter, softened
225 g caster sugar
170 g condensed milk
350 g flour
1 tsp baking powder
150 g white chocolate, chopped
175 g raspberries

Preheat the oven to 180 C. Cream the butter and sugar until pale, and then stir in the condensed milk. Add the flour and the baking powder, then work into a soft dough with your hands. Mix in the chocolate. Take a small handful of dough and flatten with your fingers. Place 2-3 raspberries into the centre of the cookie. Place onto parchment lined baking trays, spacing well apart and bake for about 15 minutes or until golden brown at the edges, but still a little soft. Leave to cool.


Hallon och vit choklad Cookies

225 g smör, mjukt
225 g strösocker
170 g kondenserad mjölk
350 g mjöl
1 tsk bakpulver
150 g vit choklad, hackad
175 g hallon

Värm ugnen till 180 C. Vispa smör och socker tills ljust och rör sedan i kondenserad mjölk. Tillsätt mjöl och bakpulver, arbeta till en mjuk deg med händerna. Blanda i choklad. Ta en liten handfull av degen och platta med fingrarna. Placera 2-3 hallon i mitten av kakan. Lägg kakorna på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i ca 15 minuter eller tills gyllenbruna, men fortfarande lite mjuka. Låt svalna.

42 comments:

  1. Dom måste jag baka, gud så gott kram Diana

    ReplyDelete
  2. Hallon och choklad är såååå gott. Vilka ljuvliga kakor! Kram :)

    ReplyDelete
  3. Mmm. ser ut att smälta i munnen!

    Kram Malin

    ReplyDelete
  4. Hallon och vit choklad... mums!!

    ReplyDelete
  5. Oj vad många goda hallonrecept du har! Dessa verkar jättegoda, ska jag nog ta och testa med hösthallonen!

    ReplyDelete
  6. Det har varit många trevliga hallonrecept! Häftigt att ha kondenserad mjölk i!

    ReplyDelete
  7. Du och dina mumsiga bakverk!! Så gott.

    ReplyDelete
  8. These really sound delicious. Ilove raspberries and these cookies will be a welcome addition to my kitchen. Have a great day. Blessings...Mary

    ReplyDelete
  9. Mm älskar att baka, får nog testa det där reseptet någon gång! Har du haft en bra vecka? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, dessa är goda, så de skall du baka :)

      Delete
  10. åh det blir så gott med kondenserad mjölk,de här kakorna skulle ja lätt äta ett par av.

    ReplyDelete
  11. Vilka fina hallonrecept du har haft hela veckan lång! Har tyvärr haft så mycket på jobbet att jag inte hunnit kika runt på alla goa matbloggar. Men nu så här på söndag, när jag har min första lediga dag på evigheter (nej, men nästan) så känns det roligt att mötas av alla dina goda recept. Vad gör den kondenserade mjölken med kakorna, fyller den någon annan funktion än att det blir gott? :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack så mycket! Den kondenserade mjölken bidrar med sötma och ger en liten mjölk-aktig god smak :)

      Delete
  12. Vilka vackra kakor! Ser ljuvligt goda ut.

    ReplyDelete
  13. Du gör så mycket gott;)
    Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    ReplyDelete
  14. Härligt med hallontema! Vi hade efterrätt med hallon igår, så enkelt och så gott. Kommer snart i vårt kök:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack så mycket! Roligt att se vad ni gjorde för god efterrätt!

      Delete
  15. Ja hallon och vit choklad låter som en finfin kombination. Ser jättegoda ut!

    ReplyDelete
  16. Hallon och vit choklad är hur gott som helst. Fina de blev!

    ReplyDelete
  17. Hello Katarina, I love these cookies, I;m sure my son will like them too!

    ReplyDelete