Saturday, September 15, 2012

Quick Buns with Raspberry and Almond


Har man ont om tid, men vill ändå bjuda på hembakat är dessa hastbullar ett bra alternativ. Jag brukar fylla mina med olika bär eller sylt, men det går förstås att baka dessa utan bär också. Den här gången tillsatte jag även mandelarom, för jag tycker att mandel och hallon passar fint ihop. De blev verkligen goda!

If you have little time, but still want to make homemade goodies, these quick buns are a good option. I usually fill mine with different berries or jam, but you can bake them without these as well. This time I added almond flavoring, because I think that almond and raspberry goes nicely together. They were really good!


Hastbullar med hallon och mandel

4 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
en nypa salt
1 ägg
2 dl mjölk
100g smör, smält
mandelarom
hallonsylt/hallon
pärlsocker

Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt ägg, mjölk, smält smör och mandelarom. Blanda smeten snabbt. Häll smeten i en smord muffinsplåt och klicka på lite hallonsylt eller hallon. Strö över pärlsocker. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.


Quick Buns with Raspberry and Almond

4 dl flour
1 dl sugar
2 tsp baking powder
2 tsp cardamom
a pinch of salt
1 egg
2 dl milk
100 g butter, melted
almond flavoring
raspberry jam/raspberries
pearl sugar

Mix the dry ingredients. Add egg, milk, melted butter and almond flavoring. Mix batter quickly. Pour batter into a greased muffin pan and click on some raspberry jam or raspberries. Sprinkle with pearl sugar. Bake at 200 degrees for about 20 minutes.

26 comments:

  1. Mums, goda och att det går snabbt gillas :) kram Diana

    ReplyDelete
  2. Ja de där såg inte fy skam ut! Hur är det förresten? Det var så längesen jag var inne här - har varit svalt på bloggandet överlag, det blir ju så ibland när det är mycket annat.
    Hoppas du har det bra
    /Emma

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej! Roligt att höra från dig! Ja, ibland har man annat och hinner inte med allt. Här är allt bara bra! Kram

      Delete
  3. Hallon och mandel är en bra kombo vännen. I våras gjorde jag en tårtbotten på mandelmassa och hallon över, gott! Underbara bilder som vanligt :) Önskar dig en fin lördag, kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, mandelmassa är så gott! Tack det samma vännen, kram!

      Delete
  4. Ser gott ut! Kan tänka mig att sylt passar extra bra i hastbullar eftersom de lätt blir torra (iaf de jag gjort). De här ska testas! Trevlig helg!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, jag gillar att ha det där lilla extra i dem! Trevlig söndag!

      Delete
  5. Åh, älskar hastkaka med kardemumma, att du sedan har både hallon och mandelarom gör det hela bara ännu bättre. De ser verkligen goda ut. Dessa måste jag bara testa!

    Kram Malin

    ReplyDelete
  6. These really look delicious. I'd love to have one with my morning coffee. I hope you have a wonderful weekend. Blessings...Mary

    ReplyDelete
  7. Åh, hastbullar har jag inte sett röken av sedan jag var barn! Visst påminner de om mandelkubb?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu kan jag inte säga, för att jag har aldrig ätit mandelkubb, för det låter inte bekant :)

      Delete
  8. åh så gott,har bara prövat hastbullar som dom är,dvs utan fyllning men de här ser ju mycket godare ut och de var många år sen sist man njöt av dessa rackare

    ReplyDelete
  9. Vad smidigt med hastbullar! De är säkert gott med både bär och kardemumma.

    Tack! Det är lyx att kunna göra sin egen lingonsylt. Tänk om det det hade gått att skicka via mejl. Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, de är goda! Ja, om det ändå gick att skicka :)

      Delete
  10. ...hur många blir det? :-) ser så gott ut, måste prova en dag!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det blir ca 8-10 st, beroende på hur stora man gör dem :) Lycka till!

      Delete
  11. Snabbt gillas :) Låter gott med mandel och hallon!

    ReplyDelete
  12. Gjorde dessa idag tillsammans med dottern på nästan 3 år.
    Hade tyvärr ingen mandelarom men de blev ju jättegoda ändå! :)
    Nästa gång ska vi prova med salmbärssylt :)
    Tack för tips!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Roligt att ni bakat dem och ja, de blir goda utan aromen också :) Salmbärssylt är säkert gott också! Tack!

      Delete
  13. Woah! I'm really loving the template/theme of this website. It's simple,
    yet effective. A lot of times it's difficult to get that "perfect balance" between user friendliness and appearance. I must say you've done a superb job with this.

    Additionally, the blog loads very fast for me on Opera.
    Exceptional Blog!

    Stop by my weblog; compare car insurance e

    ReplyDelete