Saturday, September 22, 2012

Pie with Tomato Sauce and Mozzarella


Små pajer eller en stor, du väljer själv hur du vill ha det. Jag tycker om att baka i portionsstorlekar, lätt att ta med och enkelt att äta. Pajbotten innehåller yoghurt, men man kan även använda kvarg eller gräddfil. 

Small pies or one large, you choose how you want it. I like to bake in portion size, easy to take along and easy to eat. The crust contains yogurt, but you can also use quark or sour cream.


Pajer med Tomatsås och Mozzarella

botten
3,5 dl mjöl
1 dl yoghurt
3 msk olja
3 msk mjölk
0,5 tsk salt

fyllning
3 dl tomatsås
0,5 zucchini, riven grovt
1 tomat, hackad
1-2 ägg
100 g mozzarella, riven
oregano/basilika
salt
peppar


Blanda alla ingredienser till pajbotten till en smidig massa. Fördela degen i en muffinsplåt, ca 8 st eller i en pajform.
Blanda i en skål tomatsås, riven zucchini, tomat, ägg, mozzarella och kryddor. Häll fyllningen på pajbotten och grädda i 180 grader ca 25-30 minuter.



Pie with Tomato Sauce and Mozzarella

crust
3,5 dl flour
1 dl yogurt
3 tbsp oil
3 tbsp milk
0,5 tsp salt

filling
3 dl tomato sauce
0,5 zucchini, grated coarsely
1 tomato, chopped
1-2 eggs
100 g mozzarella, grated
oregano / basil
salt
pepper

Mix all ingredients for the crust to a smooth dough. Divide the dough in a muffin pan, about 8 pieces or in a pie dish.
In a bowl mix tomato sauce, grated zucchini, tomato, egg, mozzarella and spices. Pour the filling on the crust and bake at 180 degrees about 25-30 minutes.

33 comments:

  1. Mums vad gott, perfekta picnicpajer kram Diana

    ReplyDelete
  2. Supergoda ser de ut att vara, det är så smidigt med portionspajer! Yoghurt i bottnen låter väldigt spännande :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Johanna! Ja, yoghurt passar här också :)

      Delete
  3. Gud vad bra recept! Helt i min smak och så kul att göra det i en muffinsplåt! Kram Nilla

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det är smidigt att göra pajer i muffinsplåt! Kram

      Delete
  4. Pajdegen verkar god! OCh fyllningen också, Pizzapaj!

    ReplyDelete
  5. Perfekta buffépajer! Ser jättegoda ut.

    Kram Malin

    ReplyDelete
  6. These would make a perfect lunch today. I really appreciate the variety of recipes you share with us. Your blog is a great source for recipes and ideas. Have a wonderful day. Blessings...Mary

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Mary for your kind words! You make me happy! Have a great day too!

      Delete
  7. Så fina:)
    Ha en trevlig helg:)
    Kram från victoria på www.victoriasprovkök.se

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Victoria :) Önskar dig en trevlig helg också!

      Delete
  8. När det kommer till stora pajer tillhör jag dem som inte är så glad i pajskalet, men det är något helt annat med småpajer. Alla pajer blir oftast mycket godare i miniformat. Dessa se ljuvliga ut.

    ReplyDelete
  9. Fina pajer Jag brukar också göra sådana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack :) Ja, det är praktiskt att göra i portionsformar!

      Delete
  10. Det här ska jag testa, tror du det funkar med kvarg och mandelmjöl?
    Ha fina kvällen
    Kram

    ReplyDelete
  11. Vad trevligt att göra små portionspajer till var och en. Jag tycker det är så gulligt när man får sin egna lilla mat på tallriken.

    Simning är härligt tycker jag:)

    ReplyDelete
  12. Detta låter hur gott som helst vännen, kan inte du adoptera mig? ;) Kram!

    ReplyDelete
  13. wow these pies look divine would love a couple

    ReplyDelete
  14. Kuulostaa aivan tosi hyvältä! :)

    ReplyDelete