Sunday, September 2, 2012

Apple-Granola Crumble

En smulpaj med smak av äpple och kanel. Toppad med granola och kanelchips. Serverad med vaniljglass. Hur gott är inte det? Denna är mitt bidrag till Säsongens bästa - äpple hos Det gröna skafferiet.

A crumble with flavors of apple and cinnamon. Topped with granola and cinnamon chips. Served with vanilla ice cream. How good is that? This crumble is my contribution to the season's best - apple at Det gröna skafferiet.



Äppel-granola smulpaj

äppel, skivade
8 msk farinsocker
kanel, efter smak
6 msk fullkornsvetemjöl
2 dl granola
4 msk smör, mjukt
kanelchips

Blanda äpplen med 2 msk farinsocker och kanel. Häll äppel-sockerblandningen i en smord form. Blanda resterande ingredienser och lägg på. Grädda i 175 graders ugn ca 25 minuter. Servera varm med vaniljglass.

 

Apple-Granola Crumble

apples, sliced
8 tbsp brown sugar
cinnamon, to taste
6 tbsp whole wheat flour
2 dl granola
4 tbsp butter, softened
cinnamon chips

Mix the apples with 2 tablespoons brown sugar and cinnamon. Pour apple-sugar mixture into a greased dish. Mix remaining ingredients and place on the apples. Bake in 175 degree oven about 25 minutes. Serve warm with vanilla ice cream.

34 comments:

  1. Smulpaj är nog bland det godaste som finns! Den här ser så härligt krispig ut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woah! Det där låter helt vansinnigt gott! Helt klart ett recept jag m-å-s-t-e prova.

      Delete
  2. Lät god, gjorde också smulpj igår:) kram Diana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack, smulpaj är både gott och enkelt att slänga ihop :) Kram

      Delete
  3. Viikolla juuri tein syksyn ensimmäisen omena-kaurapaistoksen. Se on jo lapsuudesta tuttua. Herkkua! Joskus olen kauraseokseen lisännyt rusinoita ja pähkinöitä mukaan. Ja tällä kertaa laitoin paahdettua pellavarouhetta, jossa on mukana mustikkaa. Myslistä pitääkin kokeilla myös.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuulostaa herkulliselta! Mysli on kiva vaihtelu paistokseen!

      Delete
  4. Åh vad det är härligt med all god äppeltid som kommer nu..
    Godaste ju;)
    Ha fina dagen
    Kram

    ReplyDelete
  5. Uhm det är en läckra paj! Skall jag göra när våra äpplen mognat! Tack så mycket för receptet och Ha en härlig söndag

    ReplyDelete
  6. Nu börjar ja allt bli avis på dig och kanelchipsen,de måste ju va sjukt goda och väldans bra då de kan användas till så mycket.

    ReplyDelete
  7. Vad gott med äppelpaj med kanelchips! Det hör hösten till med äpplen och jag gör nästan bara äppelpaj då. Vad är granola för något? Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, gott är det. Granola påminner om müsli. Kram

      Delete
  8. Göra smultäcket med granola är så gott. Jag brukar använda min pepparkaksmüsli till det.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, pepparkaksmüsli måste ju passa bra, mums!

      Delete
  9. I'm not sure which I like better, this apple crumble or that beautiful cinnamon braid - they both look amazing and perfect for heralding in the fall season. Your house must smell simply incredible! I bet you drive your neighbors crazy!

    ReplyDelete
  10. Smaskigt! Perfekt nu i skördetider.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, ett bra sätt att använda goda äpplen :)

      Delete
  11. Mums vad det ser gott ut! Smulpaj är alltid såå gott :)

    ReplyDelete
  12. De där kanelchipsen verkar kanon! Så oemotståndligt gott det ser ut! Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, de är roliga att använda i bakning! Kram

      Delete
  13. Jag älskar det här gahhhhhhh vill ha gärna NUUUUUUUUUUUUU ; ) kram Sofia

    ReplyDelete