Plockat och skördat är temat i månadens kokboksutmaning! Jag önskar jag hade skördat själv mina zucchini, men tyvärr är de köpta från butiken. Receptet är taget ur boken Gourmet Vegetarian. 

Picked and harvested the theme in this month's cookbook challenge! I wish I had harvested my own zucchini, but unfortunately they are purchased from the store. The recipe is taken from the book Gourmet Vegetarian.


Zucchini Fritters

4 medium zucchini, grated
125 g pecorino cheese, grated
2 eggs
225 g fine bread crumbs
2 tbsp fresh parsley, chopped
2 tbsp fresh mint, chopped
salt
pepper
1 l vegetable oil, for deep frying

Wash and grate the zucchini and pat dry. Transfer to a large bowl and mix in pecorino, eggs, 150 g bread crumbs, parsley, mint, salt and pepper. Dust you hands with flour and shape the mixture into ballsabout the size of walnuts. Roll in the remaining bread crumbs until well coated. Heat the oil in a deep fryer or deep saucepan. Fry in small batches until golden and crisp, 4-5 minutes, turning once. Scoop out with a slotted spoon and drain on paper towels. Serve hot.

 

Zucchini Fritters

4 medelstora zucchini, riven
125 g pecorino ost, riven
2 ägg
225 g fina brödsmulor
2 msk färsk persilja, hackad
2 msk färsk mynta, hackad
salt
peppar
1 liter vegetabilisk olja, för fritering

Tvätta och riv zucchini och klappa torr. Överför till en stor skål och blanda i pecorino, ägg, 150 g ströbröd, persilja, mynta, salt och peppar. Med mjöl på händerna forma blandningen till bollar. Rulla dem i återstående brödsmulor tills väl täckta. Hetta upp oljan i en fritös eller djup kastrull. Stek i små satser tills gyllene och krispiga, 4-5 minuter, vänd en gång. Ta upp dem med en hålslev och låt torka på hushållspapper. Servera dem varma.