Ett bröd som får fin färg av bovetemjöl och fullkornsmjöl och påminner till smaken om potatislimpa :) Mycket gott och mjukt bröd!
 
A bread that gets a nice color of buckwheat flour and wholewheat flour and the taste of the bread is similar to the taste of potato loaf :) A very good and soft bread!


Hamburger Bread

2,5 dl milk
4 tbsp coconut oil
5 dl wholewheat flour
2 dl buckwheat flour
1 1/4 tsp salt
2 tbsp sugar
2 tbsp yeast

Warm the milk and coconut oil to 42 degrees. Place all of the ingredients into a mixing bowl. Knead the dough until it's smooth and elastic, about 10 minutes. Add a bit of additional flour if needed. Place the dough in a lightly greased bowl, cover with a towel, and let the dough rise until doubled. Turn the dough out onto a lighly floured work surface and divide it into six pieces. Roll each piece into a smooth ball and place them on a baking sheet. Cover the buns with a towel and let rest for 10 min, then press each to flatten the top. Cover and let rise about 1 hour.  Bake the buns in a preheated 180 C degree oven for 15-20 minutes or until they are golden brown. Remove from oven and let cool.

 


Hamburgerbröd

2,5 dl mjölk
4 msk kokosolja
5 dl fullkornsvetemjöl
2 dl bovetemjöl
1 1/4 tsk salt
2 msk socker
2 msk jäst

Värm mjölken och kokosolja till 42 grader. Lägg alla ingredienser i en bunke. Knåda degen tills den är smidig och elastisk, ca 10 minuter. Lägg till lite extra mjöl om det behövs.
Placera degen i en lätt smord skål, täck med en handduk och låt degen jäsa till dubbel storlek. Vänd degen på en mjölad arbetsyta och dela den i sex bitar. Rulla varje bit till en jämn boll och placera på en plåt. Täck bröden med en handduk och låt vila i 10 minuter och platta sedan toppen på dem. Täck över och låt jäsa ca 1 timme. Grädda bröden i en förvärmd 180 C graders ugn i 15-20 minuter eller tills de är gyllenbruna. Ta bort från ugnen och låt svalna.