Monday, August 27, 2012

Hamburger Bread

Ett bröd som får fin färg av bovetemjöl och fullkornsmjöl och påminner till smaken om potatislimpa :) Mycket gott och mjukt bröd!
 
A bread that gets a nice color of buckwheat flour and wholewheat flour and the taste of the bread is similar to the taste of potato loaf :) A very good and soft bread!


Hamburger Bread

2,5 dl milk
4 tbsp coconut oil
5 dl wholewheat flour
2 dl buckwheat flour
1 1/4 tsp salt
2 tbsp sugar
2 tbsp yeast

Warm the milk and coconut oil to 42 degrees. Place all of the ingredients into a mixing bowl. Knead the dough until it's smooth and elastic, about 10 minutes. Add a bit of additional flour if needed. Place the dough in a lightly greased bowl, cover with a towel, and let the dough rise until doubled. Turn the dough out onto a lighly floured work surface and divide it into six pieces. Roll each piece into a smooth ball and place them on a baking sheet. Cover the buns with a towel and let rest for 10 min, then press each to flatten the top. Cover and let rise about 1 hour.  Bake the buns in a preheated 180 C degree oven for 15-20 minutes or until they are golden brown. Remove from oven and let cool.

 


Hamburgerbröd

2,5 dl mjölk
4 msk kokosolja
5 dl fullkornsvetemjöl
2 dl bovetemjöl
1 1/4 tsk salt
2 msk socker
2 msk jäst

Värm mjölken och kokosolja till 42 grader. Lägg alla ingredienser i en bunke. Knåda degen tills den är smidig och elastisk, ca 10 minuter. Lägg till lite extra mjöl om det behövs.
Placera degen i en lätt smord skål, täck med en handduk och låt degen jäsa till dubbel storlek. Vänd degen på en mjölad arbetsyta och dela den i sex bitar. Rulla varje bit till en jämn boll och placera på en plåt. Täck bröden med en handduk och låt vila i 10 minuter och platta sedan toppen på dem. Täck över och låt jäsa ca 1 timme. Grädda bröden i en förvärmd 180 C graders ugn i 15-20 minuter eller tills de är gyllenbruna. Ta bort från ugnen och låt svalna.

26 comments:

  1. Den färdiga burgaren ser verkligen fin ut, mums!

    Kram Malin

    ReplyDelete
  2. Kul att fler än jag bakar sina hamburgerbröd hemma :)
    De såg riktigt goda ut.


    http://gotlandsbagaren.blogspot.se/2012/08/hamburgerbrod.html

    http://gotlandsbagaren.blogspot.se/2012/08/hamburgerbroden-och-surdegsstart.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, absolut! Affärens hamburgerbröd är inte goda, enligt mig :) Tack!

      Delete
  3. De såg goda ut!:) Jag är dålig på att baka hamburgerbröd. Oftast när vi äter hamburgare är det tight med tiden och då köper jag Max hamburgerbröd.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Helena! Max hamburgerbröd har jag aldrig smakat, men hört att de är goda.

      Delete
  4. Åhh, Härligt med tips på ett nyttigt bröd!! Det ska jag absolut prova! Fin blogg du har med massor av inspiration! Mat/Bak som jag älskar:) Hit tittar jag in igen:)
    Kram//Ulrica

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack och roligt att du gillar receptet! Ja, du är välkommen :) Kram

      Delete
  5. låter suveränt med nyttigt hamburgarbröd för de hittar man inte på snabbmatskedjor nuförtiden och så är de ju godare och äta hembakat

    ReplyDelete
  6. These look like they come from a fine bakery!

    ReplyDelete
  7. Vilka fina hamburgerbröd! Ser jättegoda ut!

    ReplyDelete
  8. De där ser riktigt goda ut. Jag föredrar lite grövre hamburgarbröd, de få ggr jag äter hamburgare!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Jag tycker också om grövre bröd!

      Delete