Wednesday, August 8, 2012

Buns / Semlor

Det var en tid sedan jag bakade semlor. I dessa har jag olika frön och torkade tranbär. Jag gillar att baka bröd med lite grövre mjölsorter, så därför har jag använt mig av både rågmjöl och vetemjöl. Men det går lika bra att bara använda vetemjöl. 

It was a time since I baked bunsIn these, I have used various seeds and dried cranberrieslike to bake bread with a little coarse flour, which is why I have used both rye and wheat flour. But it is just as easy to only use plain flour.


Semlor med tranbär och frön

2,5 dl mjölk
2 tsk torrjäst
1,5 dl havregryn
3 msk solrosfrön
3 msk linfrö
2 msk torkade tranbär
1,5 tsk salt
1 tsk sirap
2 msk olivolja
2 dl rågmjöl
2 dl vetemjöl

Lägg torrjäst, ljummen mjölk, havregryn, solrosfrön, linfrön och tranbär i en bunke. Låt stå i 15 minuter. Tillsätt övriga ingredienser och mjöl lite i taget  tills du får en smidig deg. Forma degen till bollar och ställ på en bakplåt. Låt jäsa i 60 minuter. Grädda semlorna i 220 C i ca 10 minuter.

 


Buns with Cranberries and Seeds

2,5 dl milk
2 tsp dry yeast
1,5 dl oatmeal
3 tbsp sunflower seeds
3 tbsp flaxseed
2 tbsp dried cranberry
1,5 tsp salt
1 tsp syrup
2 tbsp olive oil
2 dl rye flour
2 dl flour

Add dry yeast, lukewarm milk, rolled oats, sunflower seeds, flaxseeds and cranberries in a bowl. Let stand for 15 minutes. Add the remaining ingredients and flour a little at a time until you get a smooth dough. Shape the dough into buns and place on a baking tray. Let rise for 60 minutes. Bake buns in 220 ° C for about 10 minutes.



25 comments:

  1. Vackra bröd, jag blir både frukost- och baksugen!

    ReplyDelete
  2. Vad gott med nyttiga frön och tranbär i dem. Jag tänkte på semlor med grädde och mandelmassa men dessa är ju som en fralla. Mums!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, faktiskt semla i Finland betyder fralla i Sverige :) Roligt!

      Delete
  3. MMMMM,...Your buns look extremely tasty & just fabulous too :)
    I love cranberries a lot! Yummy Yum!

    ReplyDelete
  4. Hihi, vad kul! Min hund är en fransk bulldogg och de brukar kallas för frallor... Både bulle och fralla liksom.

    Du är en av mina absoluta favoritbagare!!! Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, javisst är det roligt med alla dessa ord :) Tack så mycket för din fina komplimang, jag blir riktigt rörd! Kram

      Delete
  5. Looks good and healthy. Definitely love to try it for sure. Thanks for sharing :)

    ReplyDelete
  6. De känns som att de finska semlorna är betydligt nyttigare än de svenska :-) Hoppas allt är bra med dig!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, så är det nog :) Tack, allt är bra med mig!

      Delete
  7. Så nyttigt och gott. Dina tranbärsscones testade jag ju och de var riktigt goda, kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Roligt att du gillade tranbärssconen! Kram

      Delete
  8. Det ser verkligen gott ut! I övrigt kan jag bara hålla med momaskitchen, hihi!

    ReplyDelete
  9. Dom här såg jättegoda ut! Jag gillar verkligen bröd med frön i !

    ReplyDelete
  10. Hej vilken fin blogg , allt bra?

    ReplyDelete
  11. åh, vilket spännande recept på semlor! låter som ett recept att spara :)
    Önskar dig en underbar fortsättning på veckan. kram

    ReplyDelete
  12. Gud vad gott det ser ut. Frallor med mycket gott att bita i är ju bäst!

    ReplyDelete