Friday, July 20, 2012

Raspberry Linzer / Hallon Linzer

En söt och god kaka med hallonsylt och smuldeg! Sista dagen idag att lämna en kommentar om kanelchipsen :)

A sweet and delicious cake with raspberry jam and crumb on top! Today is the last day to leave a comment about the cinnamon chips :)


Hallon Linzer

2dl mjöl
3 msk potatismjöl
1 dl strösocker
140 g kallt smör, tärnat
1 msk mjölk
1 tsk kanel
0,5 tsk mald kryddnejlika
8 msk hallonsylt
2 tsk strösocker

Värm ugnen till 200C. Klä en 22cm fyrkantig form med bakplåtspapper. Blanda mjöl, potatismjöl och socker i en skål med smöret till fina smulor. Blanda i mjölk, kanel och kryddnejlika. Ta tre fjärdedelar av degen och tryck ner jämnt i formen. Grädda i 15-20 minuter tills den är gyllene och ser krispig ut.
Bred över sylten och smula över resten av degsmulorna. Grädda i 5-10 minuter tills toppingen är gyllene. Strö över 2 tsk strösocker. Låt svalna. Skär i bitar.


Raspberry Linzer

2 dl flour
3 tbsp potato flour
1 dl granulated sugar
140 g cold butter, diced
1 tbsp milk
1 tsp cinnamon
0,5 tsp ground cloves
8 tbsp raspberry jam
2 tsp granulated sugar

Preheat oven to 200C. Line a 22 cm square form with parchment paper. Mix flour, potato flour and sugar in a bowl with the butter into fine crumbs. Mix in milk, cinnamon and cloves. Take three quarters of the dough and press down evenly in the pan. Bake for 15-20 minutes until golden and crispy.
Spread over the jam and crumble over the rest of the dough. Bake for 5-10 minutes until topping is golden. Sprinkle with 2 tsp granulated sugar. Allow to cool. Cut into pieces.


26 comments:

  1. Oj så gott! Linzertårta minns jag att mamma bakat nu och då, det här verkar vara ganska lika sån. Supergott i så fall! :)

    ReplyDelete
  2. Åh, vad god, vi som har hallon i trädgården :) kram Diana

    ReplyDelete
  3. mmmmmmmmmm de här ser ju riktigt smarrigt ut,måste ta o testa nåt liknande.

    ReplyDelete
  4. Så fort jag tittar in på din blogg så vattnas det i munnen på mig :)
    Otroligt vackra & läskande bilder!

    ReplyDelete
  5. Så fin och gott med kryddnejlika i också, blir lite sting. Kram!

    ReplyDelete
  6. Vilka härliga små bitar, säkert perfekta till en kopp te!

    Kram Malin

    ReplyDelete
  7. Waw! These bars look utterluy fabulous & tasty too! :)

    Yum Yum Yum!

    ReplyDelete
  8. Söta somriga kakor :) Allt med kanel går rakt ner i min mage!

    ReplyDelete
  9. Det här ser ut att vara något helt i min smak! Gillar bäriga kakor, gärna med både botten och smultopping :) Ha en trevlig lördag!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, den här är väldigt god! Tack det samma!

      Delete
  10. Hallon tillsammans med kryddnejlika har jag aldrig hört talas om. Låter som ett riktigt spännande recept, måste prova!
    Du lyckas med de mest oväntade kombos, underbart :)
    Trevlig helg!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blir så glad över din kommentar, tack Eija! Trevlig helg till dig också!

      Delete
  11. Det här har jag inte smakat, det låter helt himmelskt! Kan ju sticka ner några kanelchips i min ;) (jo, fortfarande i sjunde himlen efter beskedet om vinsten) :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Och ja några kanelchips i blir perfekt :)

      Delete