I have some time already thought that I will bake crispbread and now I have done it, and boy, how good these are. So good that we ate half the plate of bread with my husband immediately and the following day they were finished. So then I just had to bake more. Really, really good. The recipe I found at Moma! I used both cornmeal and rye flour, and even took a little salt in the dough. The salt flakes on top does such a difference to the taste. Yummy.
Knäckebröd
1 dl majsmjöl
1 dl rågmjöl
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
0,5 dl rapsolja
2,5 dl kokhett vatten
flingsalt att strö ovanpå
Blanda alla torra ingredienser och häll på oljan, rör om och tillsätt vattnet. Rör om tills du får en jämn smet. Häll ut degen på en bakplåtspappersklädd plåt och lägg ett bakplåtspapper ovanpå, tryck ut degen tunnt. Skär i rutor och strö på flingsalt. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i ca 60 minuter, tills det är hårt och fått lite färg. Låt svalna.
Crispbread
1 dl cornflour
1 dl rye flour
1 dl sunflower seeds
1 dl sesame seeds
0,5 dl linseed
0,5 dl rapeseed oil
2,5 dl boiling water
salt flakes to sprinkle on top
Mix all dry ingredients and pour in the oil, stir and add the water. Stir until a smooth batter. Pour out the dough on a baking paper lined sheet and place a baking sheet on top, press the dough out thinly. Cut into squares and sprinkle with salt flakes. Bake in center of oven at 150 degrees for about 60 minutes, until it is hard and has browned slightly. Allow to cool.
41 Comments
I love cracker bread, but I have never made it. This looks wonderful. You've inspired me. I hope you have a great day. Blessings...Mary
ReplyDeleteIt's really easy to make! Thanks Mary!
DeleteJag kan tro att det var gott! Och att det tog slut fort... Tur att det är enklare än man kan tro att baka knäckebröd. :)
ReplyDeleteJa, Tove mycket gott :) Och verkligen enkel att baka!
DeleteMums : ) så gott och nyttigt med : ) kram Sofia
ReplyDeleteTack Sofia! Kram
DeleteHemmagjort knäckebröd är ju så vansinnigt gott! Och beroendeframkallande.
ReplyDeleteVäldigt beroendeframkallande :)
DeleteGoda! Detta ska jag spara.
ReplyDeleteKram Malin
Ja, mycket goda :) Kram
DeleteDet här låter gott! Vad äter du det med?
ReplyDeleteDet är gott att äta bara så där utan något, men smör eller mosad avokado på är också gott :)
DeleteHar aldrig provat att göra knäckebröd själv, det låter som att det skulle vara hemskt komplicerat! Men det här verkar ju busenkelt och låter otroligt gott, speciellt flingsaltet ;) Ännu ett recept jag måste prova från dig, det börjar bli en diger lista ;)
ReplyDeleteDet är mycket enkelt att baka själv och flingsaltet gör det så mycket godare! Roligt att du vill testa recept :)
DeleteTack för recept Katarina. På sistone tänkte jag att jag skulle ville gärna baka egen knäckebröd.Recept kommer säkert till nytta
ReplyDeleteJa, baka detta. Både gott och enkelt :)
DeleteHemmagjort knäcke är verkligen så gott! Har ett recept från min chef med flingsalt på, blir jättegott!
ReplyDeleteDet här receptet skall jag prova omgående, kan tänka mig att det är riktigt frasigt ock gott. Smaskens. :)
ReplyDeleteRoligt, jag tror du kommer tycka om det :)
DeleteDet här receptet skall jag prova omgående, kan tänka mig att det är riktigt frasigt ock gott. Smaskens. :)
ReplyDeleteVisst är det försvinnande gott?!
ReplyDeleteJaaa!! Så glad att jag hittade receptet hos dig! Tack.
Deleteja har oxå tänkt baka knäcke men aldrig kommit till skott´,dessa ser exakt likadana som ett bageri gjorde som ja praktiserade hos.
ReplyDeleteDå skall du göra det! Så gott!
DeleteVi har också provat och det blir ju hur gott som helst, mycket godare än "köpe-knäcke":)
ReplyDeleteJa, verkligen gott :)
DeleteLät ju hur gott som helts, måste testas;)
ReplyDeleteKram
Ja, testa snarast :)
DeleteKnäckebröd är bara sååå gott! Svårt att få tag på utanför Sverige så klart. Du är finurlig som bakar ditt eget! Kram!
ReplyDeleteTack Erika! Man får faktiskt Wasa knäckebröd här, men jag är inte så förtjust i det. Kram
DeleteJa, visst är det gott med hemgjort knäcke. Och precis som du tycker jag att flingsaltet man strör på gör det extra gott.
ReplyDeleteJa, flingsaltet gör det hela så mycket godare!
DeleteMmm...min mamma skickade mig ett recept på knäcke som hon tyckte jag skulle göra, hade glömt det tills jag såg ditt goda. Måste testa. Kram
ReplyDeleteJa, testa! Så gott med hemgjort!
DeleteTack för en oerhört inspirerande blogg! Dessa knäckebröd är så himla goda och enkla. Kan varmt rekommendera att variera med att klippa dill över brödet tillsammans med flingsaltet. Blir jättegott!
ReplyDeleteTack snälla du! Med dill skall jag testa, låter mycket gott det också! Tack för tipset!
DeleteTill jul kryddade jag degen med lite kanel och det var en lyckade chansning.
ReplyDeleteJa, men det är ett bra tips!
DeleteJag älskar de där fröknäckebröden! Snart dags att baka dem hemma hos mig också! Kram!!!
ReplyDeleteJag river parmesan i min smet ibland...
ReplyDeleteJa, visst är de så goda! Och tack för tipset att ha i ost också. Kram!
Delete