Monday, June 4, 2012

Corn Flakes Crumbles

Kakor med corn flakes? Ja, riktigt gott kan jag säga. Majsflingorna hålls knapriga och det smakar nästan som frukostflingor med sylt på! Receptet hittade jag här.

Cookies with corn flakesYes, these are really goodCorn flakes are kept crunchy and it tastes almost like breakfast cereal with jam on top! I found the recipe here.



Corn Flakes kakor

1,8 dl corn flakes, krossade
1,2 dl havregryn
1,8 dl vetemjöl
3/4 dl ljust farinsocker
0,5 tsk bakpulver
6 msk osaltat smör, kylt
6 msk sylt

Värm ugnen till 175°C. Smörj 6 muffinsformar.
I en skål blanda ihop majsflingor, havregryn, mjöl, farinsocker och bakpulver. Tillsätt smör och gnid in med hjälp av fingrarna, tills degen har samma konsistens som våt sand.

Fyll muffinsformarna till hälften med blandningen, tryck en grop i blandningen och lägg en matsked av sylt i varje, toppa sedan med resterande cornflakeblandning. Grädda tills gyllenbruna, ca 20 minuter. Låt svalna helt.



Corn Flakes Crumbles

1,8 dl corn flakes, crushed
1,2 dl rolled oats
1,8 dl flour
3/4 dl light brown sugar
0,5 tsp baking powder
6 tbsp unsalted butter, chilled
6 tbps fruit preservative

Preheat oven to 175°C. Grease 6 muffin cups.
In a bowl mix together corn flakes, oats, flour, brown sugar and baking powder. Add butter and rub with your fingers, until the dough has the consistency of wet sand.

Fill muffin cups halfway with the mixture, pressing down with your fingers. Add a tablespoon of fruit preservativet to each cup, then top with remaining cornflake mixture. Bake until golden brown, about 20 minutes. Allow to cool completely.


32 comments:

  1. uhm de ser fina och krispigt ut. med både havregryn och cornflakes i, kan du äta gott tårta till frukost :-)

    ReplyDelete
  2. What a fun, delicious idea Katarina! We have cookies in the States called "cowboy cookies" with pretty much the same ingredients - they are some of my favorites so I know I would love your Cornflake Crumbles!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks! I have to take a look at cowboy cookies!

      Delete
  3. Cornflakes i smeten är ju toppen, blir ju lite extra krispigt och gott :D Fyllningen såg ju inte helt fel ut heller!

    ReplyDelete
  4. These really sound interesting. I'll wager they have remarkable texture. Have a great day. Blessings...Mary

    ReplyDelete
  5. Hello Katarina, it's good to be here in your lovely blog, I found you through Chris's blog the Cafe Sucre Farine.
    I love these cookies they seem to be so cruncy with the corn flakes and juice from the fruit preserves!
    Have a nice week!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Eri! I'm glad you found my blog through Chris :) Thanks! Have a nice week too!

      Delete
  6. Cornflakes i paj är också gott. I kakor har jag nog inte testat ännu men det kommer väl framöver;)

    ReplyDelete
  7. Hi Katarina,

    I just wanted you to know that your contribution for My Sweet Party was amongst my top three favourites. Your brownie looked and sounded irrisitable!!! Please check out the post were I featured you here

    http://meandmysweets.blogspot.se/2012/06/my-sweet-party-top-three-chocolate.html

    XX

    Johanna

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow, thank you very much! It makes me happy :)

      Delete
  8. Nej men OJ vad goda de ser ut! och grattis till me and my sweetsnomineringen som en av de tre bästa! Jag håller helt och hållet med! :D

    ReplyDelete
  9. Cookies med cornflakes har vi provat och tyckte var så krispigt och gott. Att dessutom ha i sylt och havregryn låter ju bara ännu godare:)

    ReplyDelete
  10. Mums! stor risk att den här sortens kakor bli en favorit både bland stora och små.

    ReplyDelete
  11. What delightful little cookies! Perfect for sharing with coworkers at the office!

    ReplyDelete