These are so good! They are crunchy and melt in your mouth and the taste of mint chocolate is so delicious. You have to bake these, but be prepared, these will not last long :).
After Eight Mördegskaka
5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
220 g smör, rumstemperatur
1 dl socker
0,5 tsk vaniljsocker
After Eight choklad
Värm ugnen till 175 ° C. Smörj en 20 cm form. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker tills fluffigt. Tillsätt mjöl och salt. Dela degen i två lika stora delar. Tryck ena halvan av degen i botten av den smorda formen. Lägg på after eight, men inte ända ut till kanterna. På en mjölad yta, kavla andra halvan av degen så att du får ett täcke. Lägg på toppen av fyllning. Tryck försiktigt ihop kanterna, så att inte fyllningen rinner ut under gräddningen. Grädda ca 25 minuter eller tills gyllene. Låt svalna, skär sedan i bitar.
After Eight Shortbread
5 dl flour
0,5 tsp salt
220 g butter, at room temperature
1dl sugar
0,5 tsp vanilla sugar
After Eight chocolate
Preheat oven to 175 ° C. Grease a 20 cm springform pan. Stir together butter, sugar and vanilla sugar until fluffy. Add flour and salt. Divide the dough into two equal parts. Press one half of the dough in the bottom of the pan. Add after eight, but not to the edges. On a floured surface, roll the other half of dough and put on top of filling. Gently press the edges together, so that the filling does not run out during baking. Bake about 25 minutes or until golden. Let cool, then cut into pieces.
36 Comments
Ojojoj va gott!! Nyfiken... Kommer du på dina recept själv eller hur hittar du inspiration??
ReplyDeleteTack! Jag kommer på en hel del, men självklart inspireras jag av tidningar, caféer, bloggar...och får en massa idéer :)
DeleteSå gott, har aldrig bakat shortbread och med after eigt i så låter det helt tokgott
ReplyDeleteShortbread är mycket gott och chokladen gjorde den förstås ännu godare :)
DeleteDom där vill jag baka nu, mm så gott det lät kram Diana
ReplyDeleteHihi, tack! Kram
DeleteVilken läcker liten kaka! Så himla smart att använda After Eight-chokladen så!
ReplyDeleteTack Lotta! Ja, man kan ta sin favoritchoklad eller sådan som blivit över :)
DeleteÅh Herre Gud! Det där låter som något jag skulle älska!
ReplyDeleteJa, de är väldigt goda!
DeleteThis is so tempting!!!Have a lovely day,dear!
ReplyDeleteThanks! You too :)
DeleteDe här ser goda ut! Mycket goda! De måste jag verkligen testa en dag :)
ReplyDeleteTack :) Baka dem gärna!
DeleteÅhh det här låter verkligen som en kaka för mig! Måste testas :)
ReplyDeleteTesta gärna!
Deleteälskar mördegskakor,smart och lägga i choklad.måste ju bli tusen ggr godare än utan.
ReplyDeleteJa, det blir extra gott med choklad!
DeleteThese look wonderfully delicious. I'll have to look for the chocolate, but the cookies look worth the effort. Have a wonderful day. Blessings...Mary
ReplyDeleteThanks Mary! You can use your favorite chocolate also :)
DeleteHerregud, mördeg och after eight... det kan inte gå fel Katarina mums säger jag. :)
ReplyDeleteJa, det är riktigt goda :)
DeleteShortbread - vad kan det heta på svenska? Kortbröd? :)
ReplyDeleteAfter eight är ju så gott, så det borde bli gott i kaka också!
HIhi! Ja mint är gott här :)
DeleteMen ååååh! Jag som fortfarande inte testat dina cookies me djordgubbar & vit choklad ;)
ReplyDeleteTack! Du hinner nog :)
DeleteDet lät ju fantastiskt gott det här! Både after eight och mördeg, kan det bli bättre? :)
ReplyDeleteDe här är ganska svåra att slå. Så goda som de är :)
DeleteAfter eightkakor! Perfekt, för jag tycker att jag ofta har lite after eight i mitt skåp. De blir lätt liggande liksom. Kram!
ReplyDeleteJa, ibland hittar man godsaker man inte visste man hade :) Kram
DeleteLåter underbart!!!
ReplyDeleteSmördeg ihop med seg choklad... ja, det borde sitta som en smäck! :)
Får prövas!
Kram
Tack! Ja, gör det :) Kram
DeleteÅhh, så goda de ser ut!
ReplyDeleteTack :)
DeleteMen så himla smarriga dom såg ut. Blir att testa det sen, kan föstå att dom tar slut fort. Hm blir att gömma dom för tonåringarna tror jag!!
ReplyDeleteTack! Ja, bäst att gömma, så du får fler för dig själv :)
Delete