Här serverar jag er en kaka jag bakade till 1 Maj, en riktigt fräsch och god vårkaka, som är godare dagen efter. Den är så där ljuvligt kladdig och kompakt. Citron och vitchoklad gifter sig i denna kaka. Denna borde ni absolut testa.

Here is a cake I baked for first of May, a really fresh and a great cake for spring. It's even better eaten the next day. It's heavenly sticky and compact. Lemon and white chocolate marries in this cake. This you should definitely try!



Citron-Vit chokladkaka

100 g vit choklad
100 g smör eller margarin
150 g kvarg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
0,5 citron, skal och saft
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt

Smörj och ströbröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Sätt ugnen på 200 grader. Smält chokladen i vattenbad och smöret på svag värme i en kastrull. Rör kvarg och socker till en jämn smet. Tillsätt smör och choklad och blanda väl. Riv citronskalet och pressa citronsaft och blanda ner i smeten. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör ner i smeten lite i taget. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i  25 minuter. Låt svalna.

 

Lemon-White Chocolate Cake

100 g white chocolate
100 g butter
150 g quark
2 dl sugar
2,5 dl flour
0,5 lemon, juice and zest
2 tsp vanilla sugar
1 tsp baking powder
0,5 tsp salt

Grease and breadcrumble a form with removable edges about 24 cm in diameter. Preheat oven to 200 degrees. Melt chocolate in microwave or over a hot-water bath and melt butter over low heat in a saucepan. Stir cream cheese and sugar until smooth. Add the butter and chocolate and mix well. Grate the lemon peel and squeeze lemon juice and stir into the batter. Mix flour, vanilla sugar, baking powder and salt. Stir in the flour mixture a little at a time. Pour the batter into the pan. Bake in oven for 25 minutes. Allow to cool.