Citron-Vit
chokladkaka
100
g vit choklad
100
g smör eller margarin
150
g kvarg
2
dl strösocker
2,5
dl vetemjöl
0,5
citron, skal och saft
2
tsk vaniljsocker
1
tsk bakpulver
0,5
tsk salt
Smörj
och ströbröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Sätt ugnen på 200
grader. Smält chokladen i vattenbad och smöret på svag värme i en kastrull. Rör
kvarg och socker till en jämn smet. Tillsätt smör och choklad och blanda väl.
Riv citronskalet och pressa citronsaft och blanda ner i smeten. Blanda mjöl,
vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör ner i smeten lite i taget. Häll smeten i
formen. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Låt svalna.
Lemon-White
Chocolate Cake
100
g white chocolate
100
g butter
150
g quark
2
dl sugar
2,5
dl flour
0,5
lemon, juice and zest
2
tsp vanilla sugar
1
tsp baking powder
0,5
tsp salt
Grease
and breadcrumble a form with removable edges about 24 cm in diameter. Preheat
oven to 200 degrees. Melt chocolate in microwave or over a hot-water bath and
melt butter over low heat in a saucepan. Stir cream cheese and sugar until
smooth. Add the butter and chocolate and mix well. Grate the lemon peel and
squeeze lemon juice and stir into the batter. Mix flour, vanilla sugar, baking
powder and salt. Stir in the flour mixture a little at a time. Pour the batter
into the pan. Bake in oven for 25 minutes. Allow to cool.
30 Comments
Den ser jättegod ut! Och vad fint det blev med pastellfärgade blommor på vita ränder.
ReplyDeleteTack Tove! Ja blommorna piffade upp kakan :)
DeleteSå vårigt fin kakan blev med blommorna! Det gör så mycket med lite glasyr och kristyrblommor :D
ReplyDeleteTack! Ja, det behövs så lite för att få till det fint :)
DeleteJättefin kaka du gjort, gillar också de pastellfärgade blommorna :) Fräscht med citronen kan jag tänka mig, gott kram!
ReplyDeleteTack snälla du :) kram
Deleteotroligt fin kaka,blev superfint med blommor uppepå.
ReplyDeleteTack, tack :)
DeleteSer läcker ut!
ReplyDeleteJa! Jag tror dig, vit choklad och citron låter väldigt passande för varandra:-) Jättefin kaka!
ReplyDeleteKatarina- jag är jättenyfiken på hur du hamnat i Singapore och vad du gör på dagarna (förutom att blogga då;-))! Kanske du berättat i bloggen, men isåfall har jag missat. Skulle vara jättekul om du berättade lite:-)
kram!
Tack och ja, den är så god :)
DeleteMan får vara nyfiken :) Jag bor med min man i Singapore sedan 3,5 år. Vi flyttade hit pga min mans jobb. Vi stortrivs kan jag berätta. Det är varmt året runt och allt känns bara bra. Jag är hemmafru, bloggen tar en stor del av min tid :), jag träffar vänner, motionerar och försöker njuta av tiden jag har här. Vi bor här på obestämd tid och än så länge längtar vi inte tillbaka till Finland! Ja, det var lite om mitt liv :) Kram!
Så vackert med de söta blommorna!
ReplyDeleteTack Erika!
DeleteMmm såg god ut, fin var den oxå!
ReplyDelete//v
Ja, den är god :)
DeleteJapp, citron i kakan och vi är där:)
ReplyDeleteNi är välkomna :)
DeleteMums!!! Kommer du över med en bit, jag fixar kaffe ;)
ReplyDeleteJag tar nästa flyg dit, så fixa du kaffet :)
DeleteOj så söt! Väldigt vårlik och fin. Med en kopp starkt kaffe måste den vara en drömkaka! Kram!
ReplyDeleteTack Erika och ja, kaffe passar säkert bra till :) Kram!
DeleteSvar: Ja det ska jag absolut göra :). Ja, vi håller alla tummar för fortsatt strålande sol!
ReplyDeleteBeautiful and moist. I love lemon cake!
ReplyDeleteThanks Dewi. This is a really good cake!
DeleteEn där kladdkakan måste jag prova :) underbara bilder kramar Diana
ReplyDeleteJa, det skall du, den är så god :) Tack!! Kram
DeleteDen ser underbart god ut! Bokmärkes direkt.
ReplyDeleteTack :)
DeleteÅh, vad god den lät!
ReplyDeleteJa, denna är så god!
Delete