Sunday, April 8, 2012

Feta-Arugula Quiche

En smakrik paj med rucola och feta. Till botten har jag använt mig av kokad hirs och det passar mycket bra som pajbotten. Något jag rekommenderar om ni vill ha variation till pajbotten. 

A tasty quiche with arugula and feta. For the crust I used cooked millet and it fits very well as a crust. If you want some variety to your crust, then I would recommend this one.


Feta-rucolapaj

Botten
1,5 dl rå hirs
3 dl vegetarisk buljong

Fyllning
150 g rucola
1 paprika, små bitar
körsbärstomater
100-150 g feta
oliver
2 ägg
2 dl grädde
salt
peppar

Värm ugnen till 200C. Smörj en pajform.
Koka hirsen i buljongen tills mjuk, ca 20 minuter. Tillsätt mera vatten om det behövs. Tryck ut hirsen i en pajform med baksidan av en sked. Grädda botten i ca 10 minuter, så att det blir lite torrt.
Stek paprikabitarna en stund i stekpannan och tillsätt rucola, och fräs ytterligare någon minut. Salta och peppra. Dela körsbärstomaterna. Fyll pajskalet med rucola-paprikablandningen och smula på fetaost. Därefter placera tomaterna och oliverna överst. Blanda ägg, grädde, salt och peppar och häll över pajen. Grädda i ugnen ca 30 minuter.
  

Feta-Arugula Quiche

crust
1,5 dl raw millet
3 dl vegetable broth

filling
150 g arugula
1 bell pepper, small pieces
cherry tomatoes
100-150 g feta
olives
2 eggs
2 dl cream
salt
pepper

Preheat the oven to 200C. Grease a pie plate.
Cook the millet in the broth until soft, about 20 minutes. Add more water if necessary. Press out the millet in a pie dish with the back of a spoon. Bake crust for about 10 minutes, so it gets a little dry.
Fry the pepper pieces for a moment in the skillet and add arugula, and cook another minute. Add salt and pepper. Cut cherry tomatoes. Fill pie crust with arugula-pepper mixture and crumble the feta cheese. Then add tomatoes and olives on top. Mix eggs, cream, salt and pepper and pour over the pie. Bake in oven about 30 minutes.

20 comments:

  1. Oh jag gillar pajer. Kanske mest för att jag inte gör paj så ofta själv!! Dessa såg väldigt goda ut och ger mig ett skäl att söka vidare om hirs. /e

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paj är gott och inte så svårt att laga!

      Delete
  2. Jag har gjort vegobiffar av hirs, men inte pajbotten! Så otrolgt smart och smalt! Detta måste prövas! Ha en fin dag - här är iskallt men soligt! Antar att du har varmt och skönt väder!? Påskkram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biffar av hirs låter gott! Det har varit en varm dag, med sol och några regnskurar :) Kram

      Delete
  3. Ho katarina,
    Thanks for dropping my blog the other day. Contrary to you, i am a malaysian living in finland :)

    ReplyDelete
  4. Så fina de är, kan tänka mig att de smakade mums! :) Kram!

    ReplyDelete
  5. This sounds fresh and delicious. I love the cheese and greens combination that you have used here. I hope you have a great day. Blessings...Mary

    ReplyDelete
  6. åh detta låter spännande och ser ju grymt gott ut

    ReplyDelete
  7. Vad fint och gott det såg ut:)
    Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    ReplyDelete
  8. Riktigt gott de ser ut!! låter riktigt spännande tycker jag.

    ReplyDelete
  9. Ruccola är så gott i mat har haft det i både paj och i dag i köttfärslimpa.

    ReplyDelete