När vi var i Finland över Jul, fick jag torkad svamp av svärmor. Nu har jag gjort dessa goda svampbullar. Imorgon fyller min man år, så vi skall övernatta på hotell på ön Sentosa. 

When we were in Finland over Chrisrtmas, I got dried mushrooms from my mother-in-law. Now I have made these yummy mushroom balls. Tomorrow is my husband's birthday, so we are going to spend a night at a hotel on the island Sentosa.


Trattkantarell-bullar

1 dl torkade trattkantareller, förvälld
1 dl sojakross, blötlagd
1 liten lök
1 klyfta vitlök
mörk soja
salt
peppar

Hacka lök och vitlök och fräs dem i stekpanna en stund, tillsätt den förvällda svampen och stek ytterligare en stund. Mixa blandningen med en handmixer och blanda sedan i sojakrosset. Tillsätt en skvätt soja och kryddor. Forma smeten till bollar och ställ i kylskåpet ca 30 minuter. Rulla bollarna i ströbröd och stek i stekpanna med olja tills genomstekta.


Funnel Chanterelle Balls

1 dl dried funnel chanterelle, parboiled
1 dl textured soy protein, soaked
1 small onion
1 clove garlic
dark soy sauce
salt
pepper

Chop the onion and garlic and fry them in the skillet for a while, add the parboiled chanterelles and cook for a while. Blend the mixture with a hand blender and then mix in the soy protein. Add a dash of soy sauce and spices. Shape the dough into balls and put in the refrigerator for about 30 minutes. Roll the balls in breadcrumbs and fry in skillet with oil until cooked through.