Saturday, March 10, 2012

Raspberry-Caramel Cookies

Ett till kexrecept. När jag redan var igång med lakrits-citronkexen, så varför inte baka hallon-tjinuskikex också. Söta och goda med sega hallonbitar. Fruitus är mjuka, sega hallonbitar, som finns att köpa i godishyllan. 

Another cookie recipe. Sweet and good with chewy raspberry pieces. Fruitus contains soft, chewy raspberry pieces, available in the candy shelf.


Hallon-tjinuskikex

100 g smör
1 dl muscovadosocker
0,5 dl tjinuskisås
2 dl mjöl
0,75 dl havregryn
1 tsk bakpulver
50 g fruitus, hallon

Vispa rumsvarmt smör och socker. Tillsätt tjinuskisås och  rör om. Blanda ner mjöl, havregryn, bakpulver och hallon.  Forma till bollar och platta ut dem en aning. Grädda i 200 grader ca 12-15 minuter.


Raspberry-Caramel Cookies

100 g butter
1 dl muscovado sugar
0,5 dl caramel sauce
2 dl flour
0,75 dl rolled oats
1 tsp baking powder
50 g fruitus, raspberry

Beat softened butter and sugar. Add the caramel sauce and stir. Mix in flour, oatmeal, baking powder and raspberries. Shape into balls and flatten them slightly. Bake at 200 degrees 12-15 minutes.

17 comments:

  1. Det låter jättegott med hallon och kinuski (jag är så van att skriva kinuski...men båda sätt är rätt (har kollat) :)) i kexen!

    ReplyDelete
  2. Lät spännande och gott. Dock har jag aldrig hört eller sett tjinuskisås. Får googla på det och kolla :-)

    Kram och fin fin helg till dig

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Tjiuniskisås är som kolasås :) Kram

      Delete
  3. åh va gott,aldrig testat sås i kakor,men skulle va kul och testa jordgubbsås och torkade jordgubbar,mums nu blev ja allt sugen

    ReplyDelete
  4. Mums så gott! Ja kinuski har jag sett på Toves blogg men inte förstått riktigt vad det är... låter himla gott med kola (lite som dulce de leche?) Kram!

    ReplyDelete