Thursday, March 8, 2012

Home-made French Fries

The Pioneer Woman hade gjort egna french fries och de såg så goda ut, att jag ville testa själv att laga. Det kräver lite tid, men är är värt väntan. Dessa french fries friteras i två omgångar.

The Pioneer Woman made her own french fries and they looked so good, that I wanted to test myself. It takes some time to make these, but it is worth the wait. These french fries are fried twice.


Franska Potatis

potatis
olja
salt

Skala och skölj potatisen och skär dem i stavar. Lägg dem i en skål med kallt vatten och låt dem stå i två till tre timmar eller även längre. När du är redo att göra pommes frites, häll bort vattnet och lägg potatisen på hushållspapper och torka dem torra. Värm fritören till 150 grader. Fritera potatisen ca 4 minuter eller tills den är mjuk. De skall inte bli bruna ännu. Ta bort dem och lägg dem på hushållspapper igen och torka torra. Skruva upp värmen på fritören tills oljan når 190 grader. Fritera potatisarna på nytt tills de är gyllene och frasiga. Ta bort från olja och strö med salt. Ät omedelbart!


French Fries

potato
oil
salt

Peel and wash potatoes and cut them into sticks. Put them in a bowl with cold water and let them stand for two to three hours or even longer. When you are ready to make french fries, drain off the water and lay them on paper towels and wipe them dry. Heat the oil to 150 degrees. Fry the potatoes about 4 minutes or until soft. They should not be brown yet. Remove and drain them on paper towels again. Turn up the heat until oil reaches 190 degrees. Fry the potatoes again until they are golden and crispy. Remove from oil and sprinkle with salt. Eat immediately!

28 comments:

  1. Så gott,har länge tänkt göra egna, men så skall de ju friteras i 2 omgångar och då blir jag genast lite lat :-), men det är nog värt det ändå

    ReplyDelete
    Replies
    1. Men, det går ändå väldigt fort och det är värt det :)

      Delete
  2. Det var längesedan jag ens åt strips. Dessa ser fantastisk goda ut.
    Sedan att doppa dom i din goda aioli måste ju bara vara toppen :-)

    Ha en bra dag!
    KRAMAR

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Susanne! Ja, aioli passar bra till! Kram

      Delete
  3. Näyttävät superherkullisilta!:) Näitä pitää varmaan vappuna tehdä, kun friteerauspata on esillä munkkien vuoksi.

    ReplyDelete
  4. De ser underbart knapriga och goda ut!

    ReplyDelete
  5. Ja, gud så goda de ser ut. Frågan är om jag vågar mig på det...

    Kram Malin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack :) Det går bra skall du se! Kram

      Delete
  6. Har också tänkt göra egna pommes, så gott!

    ReplyDelete
  7. Oj, så gott! Jag äger ingen fritös och har inte vågat fritera i gryta. Men har bjudits på hemgjorda pommes hos vänner. Så grymt gott!

    ReplyDelete
  8. These are making my mouth water and I haven't even had breakfast yet!

    ReplyDelete
  9. These look wonderful. I've never tried the double fry method. I'll have to experiment more. Have a wonderful day. Blessings...Mary

    ReplyDelete
  10. Love this - my father always made home-made fries just like this!

    ReplyDelete
  11. Jaha är det så man får dem frasiga! Man lär så länge man lever minsann. Jag friterar nästan aldrig, men älskar pommes.

    ReplyDelete
  12. Annars kan man köpa vanliga frysta pommes från affären, värm olja i en hög kastrull och fritera i 3 min. Det funkar bra det med :)

    ReplyDelete