Friday, March 23, 2012

Green Curry Tofu

En smakrik tofurätt med grön currypasta och kokosmjölk. 

A tasty tofu dish with green curry paste and coconut milk.


Curry Tofu

2 msk sesamolja
1 lök, tärnad
2 msk grön currypasta
1 dl broccolibuketter
1 paket tofu
1 burk kokosmjölk
2 dl grönsaksbuljong
cashewnötter

Koka broccoli i vatten. Värm två matskedar sesamolja i en stekpanna på medelvärme. Lägg i tärnad lök och paprika, stek tills löken blir genomskinlig. Rör i två matskedar grön curry pasta och stek i 2-3 minuter. Tillsätt tärnad tofu och stek i fem minuter. Häll i en burk kokosmjölk och grönsaksbuljong. Låt koka i 5-10 minuter, rör om ofta. Blanda i broccoli. Salta och peppra efter smak. Servera med nudlar och cashewnötter.


Curry Tofu

2 tbsp sesame oil
1 onion, diced
2 tbsp green curry paste
1 dl broccoli florets
1 package of tofu
1 can of coconut milk
2 dl vegetable broth
cashews

Boil the broccoli in water. Heat two tablespoons of sesame oil in a skillet over medium heat. Add diced onions and peppers, cook until the onion becomes translucent. Stir in two tablespoons green curry paste and fry for 2-3 minutes. Add cubed tofu and cook for five minutes. Add a can of coconut milk and vegetable stock. Boil for 5-10 minutes, stirring frequently. Stir in broccoli. Salt and pepper to taste. Serve with noodles and cashews.

16 comments:

  1. GOTT! Ska äta något liknande till lunch idag på restaurang, fast då serveras det kyckling till. Skulle vara spännande att prova tofu någon gång.

    Önskar dig en ljuvlig fredag!
    KRAM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, tofu är riktigt gott! Hoppas lunchen var god! Kram

      Delete
  2. Sv: Hmmm, jag har funderat på det där ett tag. Shortening istället för smör, bra fråga. Blir shortening inte mjukt alls i rumstemperatur? För det är viktigt att det du använder istället för smör är mjukt och följsamt, så om shortening inte blir mjukt alls i rumstemperatur så låter det inte som det skulle fungera så bra tyvärr. Men prova ;)
    Lycka till!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shortening är mjukt, men den smälter inte i rumstemperatur. Jag får väl testa, så sedan vet vi :) Tack för svaret!

      Delete
  3. Det ser verkligen supergott ut, jag älskar att ha nötter till gryträtter!

    ReplyDelete
  4. Det här gillar jag mycket, grön curry är så gott. Ser ljuvligt ut!

    ReplyDelete