Vi använder soja-mandelmjölk en hel del här hemma, främst till smoothies. Nu ville jag testa mjölken till plättar och goda blev de. Vi åt dem med bananskivor, chokladsås och glass. Men även sylt är gott till.

We use soy-almond milk a lot, mainly for smoothies. Now I wanted to test the milk for pancakes and they turned out good. We ate them with banana slices, chocolate sauce and ice cream. But even jam is good with pancakes.


Mjölkfria Plättar

2 ägg
5 dl soja-mandelmjölk
2,5-3 dl mjöl
3 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
1 msk olja

Vispa samman ägg och mjölk, sikta i mjölet lite taget. Avsluta med olja. Låt smeten vila cirka 30 minuter. Hetta upp en stekpanna med olja och stek plättarna på båda sidor gyllene bruna. Servera med sylt och vaniljglass (soja).


Dairy Free Pancakes

2 eggs
5 dl soy-almond milk
2,5-3 dl flour
3 tbsp sugar
1 tsp vanilla sugar
1 tsp salt
1 tbsp oil

Whisk together eggs and milk, sift in the flour a little at a time. Finish with oil. Let batter rest about 30 minutes. Heat a skillet with oil and fry the pancakes on both sides golden brown. Serve with jam and vanilla ice cream (soy).