Friday, February 24, 2012

Potato Chips Cookies

Lite annorlunda kex, med smulor av chips i sig. Goda, även om man inte smakar så mycket chips.

A little different cookies, with crushed potato chips in them. These are good, but you don't taste the chips that very much.


 

Potatischipskex

200 g smör, mjukt
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl chips, krossade
ca 5 dl mjöl
80 g smält choklad

Värm ugnen till 175 grader C. I en skål vispa smör, socker och vaniljsocker. Lägg till chips och mjöl och rör om. Ställ degen i kylskåp i minst 30 minuter. Mjöla en arbetsyta och kavla ut degen till 0,5 cm tjock. Skär degen i önskad storlek. Använd en liten tunn spatel för att överföra kakorna på bakplåtspapper. Grädda kakorna tills de är lätt gyllenbruna, 12-15 minuter. När kakorna har svalnat, smälta choklad och ringla den över kakorna. Låt chokladen stelna innan servering.


Potato Chips Cookies

200 g butter, softened
1 dl sugar
1 tsp vanilla
2 dl potato chips, crushed
about 5 dl flour
80 g melted chocolate

Preheat oven to 175 degrees C. In a bowl beat butter, sugar and vanilla sugar. Add chips and flour and stir. Place dough in refrigerator for at least 30 minutes. Flour a work surface and roll out dough to 0,5 cm thick. Cut dough into desired size. Use a thin spatula to transfer the cookies on parchment paper. Bake the cookies until lightly golden brown, 12-15 minutes. When the cookies have cooled, melt chocolate and drizzle it over the cookies. Let the chocolate harden before serving.

45 comments:

  1. My grandmother used to make potato chip cookies. These look better though! I like the chocolate drizzle!

    ReplyDelete
  2. Har aldrig hört talas om chips i kakor annorlunda och spännande måste jag säga!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, annorlunda och jag gillar att testa lite konstiga recept :)

      Delete
  3. Ihanan herkullisia kuvia Katariina sun blogissa! Nam, makoisia varmasti! Lumiset terkut Suomesta :) Manna

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Manna! Todella kiva, että kommentoit täällä! Mukavaa viikonloppua!

      Delete
    2. Oi ihanuuksia mitä tänne on tullut tässä välissä! Mä liitän sun blogin mun VillaKoiran blogilistaan, niin huomaan kaikki makoisat päivitykset! Ja ne kuvat, TYKKKÄÄN! Ihanaa kohta alkavaa viikonloppua!

      Delete
    3. Ja haliterkut sinne Kata! Uskomatonta miten aika rientää!!!

      Delete
    4. Kiitos Manna! Haliterkut myös sinne :)

      Delete
  4. Häftigt! Chips har man ju över lite då och då.

    Ha en underbar helg!

    Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stämmer! Och då kan man baka cookies av dem :) Kram

      Delete
  5. Vilka häftiga kakor...de blev jag riktigt nyfiken på. En i min omgivning är inte mkt kakor men mkt för chips, denne kanske jag skulle kunna omvända med dessa kakor:)
    //V

    ReplyDelete
  6. Hei, olipa mukava saada kommentti sieltä kaukaa.

    Valtava arkisto reseptejä sinulla. Mielenkiintoiselta näyttää! Ja perunalastukakut..enpä ole moiseen ennen törmännyt!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos ja kiva kun piipahdit täällä :)

      Delete
  7. aldrig hört talas om såna kakor,men låter ju smarrigt.

    ReplyDelete
  8. How fun are these, I bet they have that wonderful sweet/salty thing going on!

    ReplyDelete
  9. Oj, det var något nytt, chips i kakorna. Spännande.

    ReplyDelete
  10. Åhå, så finurligt. Gott gott!

    Din bakade zuccini nedan den ska sparas, ser verkligen jättegott ut.

    Kram och mysig helg till er.

    PS Er calzone kommer bli drömgod :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack :) Ja, calzonen blev mycket god :) Kram

      Delete
  11. Vilken absurt rolig idé! Småkakor - gott. Chips - gott. Då måste ju småkakor med chips i vara gottgott! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack :) Ja, goda är de! Gottgott som sagt :)

      Delete
  12. Oi ja voi, taas niiiin herkullisen oloinen resepti, ja aloitin juuri eräänlaisen herkkulakon! :D Näitä sun postauksia on tosi ihana aina seurata, kun kuvatkin ovat niin kauniita... :)

    ReplyDelete
  13. Vad roligt! Har aldrig hört talas om chips i kakor innan, men det är alltid kul med annorlunda recept :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det är roligt att testa annorlunda recept :)

      Delete
  14. Väldigt speciellt och annorlunda = jättekul recept! Kram!

    ReplyDelete
  15. Ser väldigt goda ut. Roligt att kunna använda chips så!

    ReplyDelete
  16. Men hur spännande låter inte det, galet tillräckligt för att säkert vara hur gott som helst!

    ReplyDelete