Tuesday, January 3, 2012

Mint Sticky Muffins

Jag har använt mig av samma recept som här, men gjorde muffins istället med after eight på toppen.

I used the same recipe as here, but made muffins with after eight on the top.


Kladdkakemuffins med after eight

4 ägg

5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

8 msk kakao

3 dl vetemjöl

200 g smör
after eight choklad

Värm ugnen till 175 grader.
Smält smöret. Låt svalna. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och till sist smöret.
 Häll smeten i smord muffinsplåt och grädda i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna och ställ i kylskåp före du avlägsnar dem från formen. Serveras kylskåpskalla med vispad grädde.


Sticky Muffins with After Eight

4 egg

5 dl sugar

2 tsp vanilla sugar

8 tbsp cocoa

3 dl flour

200 g butter
after eight chocolate

Preheat the oven to 175 degrees. Melt the butter and let cool. Grease a muffin pan and set aside. Combine eggs, sugar, vanilla sugar, cocoa, flour and butter. Pour the batter into the prepeard pan and bake for 15 minutes. Let cool and put in the refrigerator before you remove them from the pan. Serve chilled with whipped cream.

7 comments:

  1. Your sticky muffins immediately captured my heart :) Yum!

    ReplyDelete
  2. Låter hur gott som helst! Jag är egentligen inget mintfan, men after eight är ett undantag av någon anledning. Och kladdkakemuffins är ALLTID en hit... :)

    ReplyDelete
  3. Dewi: Thanks :)

    Alexandra: Ja det blir väldigt goda och man kan variera smaksättningen!

    ReplyDelete
  4. Oj dessa såg goda ut haha : ) Mums! Man kan ju byta ut vanliga sockret mot kokospalmsocker som har lågre GI och inte är lika raffinerat som vitt socker : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack så mycket :) Ja, tack för tipset om sockret!

      Delete