Vi blir bortskämda av våra föräldrar när vi är i Finland :) Det finns ett bageri i närheten av mina föräldrars hem, så pappa körde några morgnar dit och köpte oss färska godsaker. Wienermunken var god, med sin mjuka och luftiga konsistens. Alexanders bakelsen är en klassiker, lika god alltid. Bageriets karelska piroger är goda. De bakar även piroger gjorda på endast råg. Smörbullan, smakade mera bröd än sött. Min pappa brukar äta den med smör och ost. Min mans favorit är Berlinmunk, fylld med hallonsylt och toppad av en söt glasyr och så kommer vi till min favorit, örfilen! Tack mamma och pappa ♥
We get
pampered by our parents when we are in Finland :) There is a bakery near my
parents' home, so Dad drove a few mornings there and bought us fresh goodies.
Wiener doughnut was good, with its soft, airy texture. Alexander's cake is a
classic, always good. The bakery’s Karelian pastries are good. They also bake Karelian
pastries made of only rye. The Butter Bun, tasted more like bread than sweet.
My dad usually eat it with butter and cheese. My husband's favorite is the Berlin
Doughnut, filled with raspberry jam and topped with a sweet glaze and my
favorite is the Cinnamon Bun! Thanks mom and dad!
Wienermunk med plommonsylt
Wiener Doughnut with plum jam
Alexander bakelse
Alexander's Cake
Karelska piroger
Karelian rice pastries
Smörbulla
Butter Bun
Berlinmunk
Berliner Doughnut
Örfil
Cinnamon Bun
19 Comments
Alexandersbakelse och berlinermunk är mina favoriter! Måste bero på den ljusröda glasyren. :)
ReplyDeleteSå gott det såg ut. Jag har bakat din pepparkaksbrownie igen, tänkte bjuda på den på jobbet idag!
ReplyDelete//Veronica
Goda de ser ut!
ReplyDeleteTove: Ja, glasyren är viktig :)
ReplyDeleteVeropenn: Tack. Roligt att du bakat :)
hannafialotta: Tack :)
Wow, what amazing treats! I think I would have to work out double or triple for a month every time I came back from Finland with all these wonderful sweets just down the street - very dangerous!!! ;)
ReplyDeleteOh, my, but they all look delicious. I suspect the cinnamon bun would be my favorite, too. I hope you are not finding it too difficult to settle back into your daily routine. It can be lonely at first. I hope you have a great day. Blessings...Mary
ReplyDeleteså mycket gott!
ReplyDeleteYum, everything looks incredible and so delicious!
ReplyDeleteOj så mycket gott, de där pirogerna minns jag att jag fick i grundskolan vid något tillfälle när vi lagade mat från hela världen, himla goda
ReplyDeleteMmmm yummie! :D
ReplyDeleteAll the dishes look incredible!!!
ReplyDeleteTCSF: Yes, it's dangerous :) We have to exercise a little more now!
ReplyDeleteMary: Yes, I miss my family. Good that we have Skype :) Have a great day!
karin: Tack!
Cajunlicious: Thanks :)
Cupcakesfluffan: Ja, de är goda :)
Amy: Jaa :)
asmitabapat: Thanks!
Verkar som att ni har haft det riktigt bra i Finland! Och visst är det skönt att bli lite ompysslad?
ReplyDeleteErica: Ja, mycket bra resa och visst är det skönt ibland att bli ompysslad :)
ReplyDeleteÖrfil var ett för mig nytt namn på kanelbulle. Varför heter den så tro?
ReplyDeleteÅsa: Vet inte vart det kommer ifrån, men används för kanelbulle på finlandssvenska!
ReplyDeleteI miss European bakeries. These pastries look delicious!
ReplyDeleteVill inte vara en party-pooper men en äkta Alexandersbakelse är fylld med hallonsylt, eventuellt med en klick svartvinbärssylt för en alldeles gudomlig smakupplevelse, lol!
ReplyDeleteÄr så fruktansvärt irriterad på bagerierna i Borgå, Finland, då de envisas med att "klämma" in äppelsylt i alla bakverk, även Alexandersbakelsen, kan Ni tänka Er?!
Jag gillar denna version av Alexandersbakelse, med en fyllning på aprikossylt. Men alla gillar vi olika saker :)
Delete