Monday, January 2, 2012

Carrot-Zucchini Balls

Idag har det snöat hela dagen och marken är nu helt snötäckt, så vackert! Här kommer receptet på de vegetariska bullarna vi åt på nyåret. De blev väldigt goda, och något jag kommer laga snart igen! 

Today it's been snowing all day, and the ground is covered with snow. So beautiful! Here is the recipe for the vegetarian balls that we ate on New Year's Eve. They were really tasty, and I will make them soon again!


Morot-Zucchinibullor

1 morot
1 lök
1 vitlöksklyfta
0,5 liten zucchini
1 msk olivolja
1 burk kikärter
1 tsk spiskummin
0,5 tsk salt
3 msk ströbröd
1 ägg
ströbröd på ytan
olja till stekning

Skala och riv morot, lök och vitlöksklyfta fint. Riv zucchini och pressa ur vätskan. Stek morot, zucchini, lök och vitlök kort i en kastrull med olja. Mixa sedan alla ingredienser i en blender. Forma till bollar och rulla dem i ströbröd. Stek dem i stekpanna med olja.

 

Carrot-Zucchini Balls

1 carrot
1 onion
1 clove garlic
0.5 small zucchini
1 tbsp olive oil
1 can of chickpeas
1 tsp cumin
0.5 tsp salt
3 tbsp bread crumbs
1 egg
breadcrumbs on the surface
oil for frying

Peel and grate the carrot, onion and garlic clove finely. Grate zucchini and squeeze out liquid. Fry the carrot, zucchini, onion and garlic briefly in a pan with oil. Mix all the ingredients in a blender. Shape into balls and roll them in bread crumbs. Fry them in a pan with oil.

14 comments:

  1. er meny från nyårsafton såg riktigt fräsch och fin ut, många gottsaker:)

    Önskar dej en fin fortsättning på nya året!

    ReplyDelete
  2. Vad gott det ser ut!
    Ska de bara stekar i oljan, eller friteras?

    ReplyDelete
  3. Kan man inte säga att detta är en variant på falafel? (med tanke på kikärtorna). Goda ser de ut att vara!!
    /Emma

    ReplyDelete
  4. Mårtenssons kök: Tack det samma!

    Tess: Tack. Jag stekte mina i rikligt med olja, men inte så mycket att de friteras!

    Emma: Ja, de smakade lite som falafel och goda var de :)

    ReplyDelete
  5. Ser goda ut, tycker de ser lite ut som indiska bhajia fast utan de indiska kryddorna! :)

    ReplyDelete
  6. Mmm, jag som precis letade efter ett recept med zucchini, du måste vara tankeläsare! ;) Låter otroligt gott, och ser snyggt ut också <3

    ReplyDelete
  7. Hej,
    vad härligt det lät med snö. Här är barmark, lite tråkigt.
    Som vanligt så visar du spännande mat :-) De ser jättegoda ut.
    Couscous-salladen nedan måste jag bara göra. Åt något liknande i Göteborg förra veckan, smakade drömgott.

    Sköt om dig och ha gott.
    Kramar

    ReplyDelete
  8. Så goda de verkar! Vad mysigt med snö! Här har det inte varit snö sedan förra vintern så vi väntar fortfarande :-)

    ReplyDelete
  9. Det här låter verkligen trevligt! Ett recept som definitivt kommer testas!

    ReplyDelete
  10. Tack så mycket för receptet! Det här ska testas :).

    ReplyDelete
  11. Åh så gott! Jag älskar vegetariskt, ska testa de här!

    ReplyDelete
  12. Låter väldigt goda. Varför jag aldrig vegobiffar? Tycker ju det är så gott när jag bjuds på det.

    ReplyDelete
  13. Amy: Tack!

    Alexandra: Haha, hoppas du gillar dem och du lagar dem!

    Susanne: Tack igen för dina fina ord, kram!

    Linda: Tack. Hoppas ni får snö snart!

    Nina: Roligt :)

    M: Varsågod!

    Caroline: Hoppas du gillar dem!

    Remsan: Ja, och de är så enkla att laga :)

    ReplyDelete
  14. These look delicious!!! Thanks for sharing!

    ReplyDelete