Idag har det snöat hela dagen och marken är nu helt snötäckt, så vackert! Här kommer receptet på de vegetariska bullarna vi åt på nyåret. De blev väldigt goda, och något jag kommer laga snart igen!
Today it's been snowing all day, and the ground is covered with snow. So beautiful! Here is the recipe for the vegetarian balls that we ate on New Year's Eve. They were really tasty, and I will make them soon again!
Morot-Zucchinibullor
1
morot
1
lök
1
vitlöksklyfta
0,5
liten zucchini
1
msk olivolja
1
burk kikärter
1
tsk spiskummin
0,5
tsk salt
3
msk ströbröd
1
ägg
ströbröd
på ytan
olja
till stekning
Skala
och riv morot, lök och vitlöksklyfta fint. Riv zucchini och pressa ur vätskan. Stek
morot, zucchini, lök och vitlök kort i en kastrull med olja. Mixa sedan alla
ingredienser i en blender. Forma till bollar och rulla dem i ströbröd. Stek dem
i stekpanna med olja.
Carrot-Zucchini
Balls
1
carrot
1
onion
1
clove garlic
0.5
small zucchini
1 tbsp
olive oil
1
can of chickpeas
1 tsp
cumin
0.5
tsp salt
3 tbsp
bread crumbs
1
egg
breadcrumbs
on the surface
oil
for frying
Peel
and grate the carrot, onion and garlic clove finely. Grate zucchini and squeeze
out liquid. Fry the carrot, zucchini, onion and garlic briefly in a pan with
oil. Mix all the ingredients in a blender. Shape into balls and roll them in
bread crumbs. Fry them in a pan with oil.
14 Comments
er meny från nyårsafton såg riktigt fräsch och fin ut, många gottsaker:)
ReplyDeleteÖnskar dej en fin fortsättning på nya året!
Vad gott det ser ut!
ReplyDeleteSka de bara stekar i oljan, eller friteras?
Kan man inte säga att detta är en variant på falafel? (med tanke på kikärtorna). Goda ser de ut att vara!!
ReplyDelete/Emma
Mårtenssons kök: Tack det samma!
ReplyDeleteTess: Tack. Jag stekte mina i rikligt med olja, men inte så mycket att de friteras!
Emma: Ja, de smakade lite som falafel och goda var de :)
Ser goda ut, tycker de ser lite ut som indiska bhajia fast utan de indiska kryddorna! :)
ReplyDeleteMmm, jag som precis letade efter ett recept med zucchini, du måste vara tankeläsare! ;) Låter otroligt gott, och ser snyggt ut också <3
ReplyDeleteHej,
ReplyDeletevad härligt det lät med snö. Här är barmark, lite tråkigt.
Som vanligt så visar du spännande mat :-) De ser jättegoda ut.
Couscous-salladen nedan måste jag bara göra. Åt något liknande i Göteborg förra veckan, smakade drömgott.
Sköt om dig och ha gott.
Kramar
Så goda de verkar! Vad mysigt med snö! Här har det inte varit snö sedan förra vintern så vi väntar fortfarande :-)
ReplyDeleteDet här låter verkligen trevligt! Ett recept som definitivt kommer testas!
ReplyDeleteTack så mycket för receptet! Det här ska testas :).
ReplyDeleteÅh så gott! Jag älskar vegetariskt, ska testa de här!
ReplyDeleteLåter väldigt goda. Varför jag aldrig vegobiffar? Tycker ju det är så gott när jag bjuds på det.
ReplyDeleteAmy: Tack!
ReplyDeleteAlexandra: Haha, hoppas du gillar dem och du lagar dem!
Susanne: Tack igen för dina fina ord, kram!
Linda: Tack. Hoppas ni får snö snart!
Nina: Roligt :)
M: Varsågod!
Caroline: Hoppas du gillar dem!
Remsan: Ja, och de är så enkla att laga :)
These look delicious!!! Thanks for sharing!
ReplyDelete