Wednesday, December 14, 2011

Beetroot Bread / Rödbetsbröd

Bakar du bröd till jul? Här är ett bröd med härlig färg och riklig smak av rödbeta! 

Do you bake bread for Christmas? This one has a lovely color and a rich taste of red beet!


Bröd med rödbeta

1 dl rödbetspuré (ugnsrostad, mosad)
1,5 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk torrjäst
2 msk linfrön
1 dl havregryn
1 dl bovete
3-4 dl brödmjöl

Värm vatten till 42 grader. Blanda i salt, bovete, havregryn, linfrön och torrjäst. Rör om för hand eller med maskin. Blanda i brödmjöl en dl i taget tills degen är slät och fast. Låt jäsa övertäckt 1h. Knåda degen och forma till ett runt bröd. Värm ugnen till 225 grader och grädda brödet ca 20-30 minuter.


Bread with Beetroot

1 dl beetroot (roasted, mashed)
1,5 dl water
1 tsp salt
1 tsp dry yeast
2 tsp of flaxseed
1 dl rolled oats
1 dl buckwheat
3-4 dl bread flour

Heat water to 42 degrees. Mix in salt, buckwheat, oats, flaxseed and dry yeast. Stir by hand or by machine. Mix the bread flour a dl at a time until dough is smooth and firm. Let rise for 1 hour covered. Knead the dough and shape into a round bread. Preheat oven to 225 degrees and bake the bread for about 20-30 minutes.


11 comments:

  1. Hej! älskar färgen på limpan =)
    Kramkram

    ReplyDelete
  2. vilken härlig fäeg på brödet ! :)
    Passar ju perfekt nu till jul.

    ReplyDelete
  3. Jadå, har bakat vörtbröd som finns på bloggen nu!
    Detta bröd har en jättefin härligt julig färg! :)

    ReplyDelete
  4. How pretty and fun! Looks like a "girls" bread! :)!

    ReplyDelete
  5. Vardaxlyx: Tack :)

    Jenny: Ja, precis!

    Amy: Låter gott med vörtbröd. Det har jag aldrig bakat.

    TCSF: Yes, you are so right :)

    ReplyDelete
  6. Vilket fint bröd! På första bilden tyckte jag det såg ut som en kula glass :)

    ReplyDelete
  7. Wow - it looks amazing! I bet it tasted amazing too!

    ReplyDelete
  8. Jag blir helt kär! Jag som älskar rosa och så visar du upp finaste brödet!

    ReplyDelete
  9. MMMMMMMM,..I have made your tasty beet, oats & buckwheat bread & it tasted amazing & just superb too! :)

    ReplyDelete
  10. Emma: :) Tack!

    Ruth: Thanks, and yes, the taste was great!

    Remsan: Tack, snälla du!

    sandra: Tack :)

    sophie: You made me just so glad, thanks!

    ReplyDelete