Att laga egen marmeladgodis är enkelt och du kan använda dina favoritsmaker i dessa. Jag gjorde två olika marmelader. Först ut är glöggmarmelad, som smakar precis så där passande mycket glögg! Imorgon kommer receptet på den andra marmeladen. 

To cook your own marmalade candy is easy and you can use your favorite flavors in them. I made two different marmalade candy. First up is mulled wine marmalade, which has that good taste of mulled wine! Tomorrow I will post the recipe for the other marmalade.


Marmeladgodis

2 msk agar-agar
5 dl vatten
1 dl socker
1 dl outspädd saft / glögg

Blanda agar-agar, vatten och socker i en kastrull. Koka på svag värme ca 4-5 minuter. Rör om ibland. Ta bort från värmen och tillsätt saften. Häll marmeladen i en form med plastfolie i botten (ca 25x40cm) och låt stelna till följande dag.
Fäll marmeladen på ett sockrat bakplåtspapper och låt torka i några timmar. Skär i bitar eller använd små pepparkaksformar. Rulla marmeladen i socker.


Marmalade Candy

2 tbsp agar-agar
5 dl water
1 dl sugar
1 dl undiluted juice / Mulled Wine

Mix agar-agar, water and sugar in a saucepan. Simmer on low heat about 4-5 minutes. Stir occasionally. Remove from heat and add the juice. Pour the marmalade into a mold with plastic wrap in the bottom (approx 25x40cm) and allow to solidify to the following day. Fold the marmalade onto a sugared baking paper and allow to dry for a few hours. Cut into pieces or use small cookie cutters. Roll in sugar.