I found a good recipe for tea bread at mor mia's blog. I changed some of the ingredients. Very Tasty and good tea breads.
Tebröd
3 dl mjölk
2 dl vatten
1 dl linfrön
1½ dl rågflingor
50 g jäst
2 dl creme fraiche
1 tsk salt
3 msk ljus sirap
1 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
5 dl fullkornsvete
Koka gröt av 3 dl
mjölk, linfrön, och rågflingor. Låt gröten svalna. Värm 2 dl vatten till 37°.
Smula jästen i en bunke och häll den varma mjölken över. Rör tills jästen har
löst sig och tillsätt gröten, creme fraiche, salt, sirap, bakpulver och 5dl
mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg och tillsätt mjöl efterhand. Låt jäsa
under duk i 40 min. Forma degen till bollar och platta ut dem en aning och lägg
dem på bakpappersklädda plåtar. Nagga bröden med en gaffel och låt jäsa
ytterliggare ca 15 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda mitt i ugnen ca 12
minuter.
Tea Bread
3 dl milk
2 dl water
1 dl flax seed
1 ½ dl rye flakes
50 g yeast
2 dl crème fraiche
1 tsp salt
3 tbsp golden syrup
1 tsp baking powder
5 dl flour
5 dl whole wheat
Cook porridge of 3 dl milk, flax seed,
and rye flakes. Let cool. Heat 2 dl water to 37 °. Crumble the yeast into a bowl
and pour the warm milk over. Stir until the yeast has dissolved, add porridge,
creme fraiche, salt, syrup, baking powder and
5 dl flour. Work together to form a smooth dough, adding flour
gradually. Let rise under cloth for 40 min.
Preheat the oven to 225 degrees. Shape the dough into balls and flatten
them slightly and place on parchment paper. Prick the bread with a fork and let
rise for further 15 minutes. Bake in center of oven about 12 minutes.
10 Comments
Shit, det här hade jag gärna ätit! Man saknar verkligen grovt bröd här i Thailand. Kan inte ens hitta det på 7 eleven... hmm, kanske i någon stor mataffär. Får kollas upp! :)
ReplyDeleteOch STORT tack för dina fina kommentarer! Känns tryggt på något sätt att ha en bloggvän med samma tidszon som mig :). Vi känns lixom lite närmre :).
Vad jag verkligen kan bli glad av att bloggar finns, tänkt vad mycket fint folk man gått miste om annars. Kramar!
Jag skulle aldrig våga ändra på ett bakrecept, jag är alldeles för dålig på att baka. Just nu saknar jag bröd! Ha en god lördag. (Eleverna blev jätteglada för Erikafikat)
ReplyDeletehttp://smaskelismaskens.blogspot.com/
Nya recept på bröd är alltid bra att ha.
ReplyDeleteNu ska jag baka dina kanelmuffins innan jag sticker iväg på funktionärsuppdrag.
Kram och ha gott
SAn: Ja, mörkt bröd saknar man lätt. Du kan kanske hitta lite mörkare bröd i supermarket-affärer. Här i Singapore finns tyskt rågbröd att få tag på, så kanske där också! Ja, visst är bloggvärlden otrolig. Man får många nya vänner, även om man aldrig setts live. Sköt om dig, kram!
ReplyDeletesmaskelismaskens: :) Jag kan förstå att barnen blev väldigt glada!
Susanne: Hoppas du tycker om dem! Lycka till :) Kram
Gott med nybakat bröd! De ser nästan ut som tekakor men förstår att smaken inte är densamma!
ReplyDeleteAmy: Jaa :)
ReplyDeleteSer vansinnigt goda ut! Satt och funderade på om det var dags för lite mellanmål, så nu har jag bestämt mig att det är det :-)
ReplyDeleteRemsan: :) Tack!
ReplyDeleteGonna try these!
ReplyDeleteOlga: Good luck, hope you like them!
ReplyDelete