Saffransbulla med mandelmassa i fyllningen ger dig en saftig och delikat bulla. Så gott!

Saffron bun with almond paste in the filling gives you a moist and delicious bun. So good!


Saffransbulle med mandelmassa

2,5 dl mjölk
1 påse torrjäst
75 g smör, mjukt
1 dl socker
0,5 tsk salt
0,5 g saffran
1 dl gräddfil
8-10 dl mjöl

100 g smör
100 g mandelmassa
vaniljsocker

Värm mjölken till 42 grader. Blanda i saffran, socker, salt, torrjäst och en del av mjölet. Knåda. Blanda i gräddfil, och resten av mjölet. Knåda tills degen är slät och släpper bunkens kanter. Låt jäsa 1 h. Kavla degen till en rektangel och bred på smör, vaniljsocker och riven mandelmassa. Rulla ihop och skär i bitar.  Låt jäsa 30 minuter och pensla sedan med ägg. Grädda i 225 grader ca 10 minuter.

Saffron Buns with Almond Paste

2,5 dl milk
1 packet dry yeast
75 g butter, softened
1 dl sugar
0,5 tsp salt
0,5 g saffron
1 dl sour cream
8-10 dl flour

100 g butter
100 g almond paste
vanilla sugar

Warm the milk to 42 degrees. Mix in the saffron, sugar, salt, dry yeast and some flour. Knead. Mix in sour cream, and remaining flour. Knead until dough is smooth and comes off the bowl edges. Let rise for 1 h. Roll the dough into a rectangle and spread on butter, vanilla sugar and grated almond paste. Roll into a roll and cut into pieces. Let rise for 30 minutes and then brush with egg. Bake at 225 degrees about 10-15 minutes.