Thursday, November 17, 2011

Pear Marmalade

Päronmarmelad svänger man lätt ihop och den passar så bra till ostbrickan. Ta lite socker i taget och smaka efterhand.

Pear marmalade is easy to make and goes well together with different cheeses. Add a little sugar at a time and taste it so you get the right sweetness.


Päronmarmelad
  
3 päron
0,25-0,5 dl muscovadosocker
en nypa vaniljsocker
2 cm kanelbit

Skala och tärna päronen. Blanda allt i en kastrull och koka ca 15 minuter eller tills päronen är mjuka. Ta bort kanelstången och mixa med en stavmixer. Häll i en ren burk och förvara kallt. Marmeladen går att frysa. God att äta med scones, pannkakor, brieost…


Pear Marmalade

3 pears
0,25-0,5 dl muscovado sugar
a pinch of vanilla sugar
2 cm cinnamon stick

Peel and dice the pears. Mix all ingredients in a saucepan and cook about 15 minutes or until pears are tender. Remove cinnamon stick and blend with a hand blender. Pour into a clean jar and store cold. The marmalade can be frozen. Good eaten with scones, pancakes, brie cheese…

10 comments:

  1. Men så gott med päronmarmelad, det har jag aldrig lagat egen.K an tänka mig att det är riktigt gott till ost :)

    ReplyDelete
  2. Alltid lika spännande att kika in här och se vad du hittat på :-)
    Päronmarmelad låter fräscht och gott.

    Fortsatt fin dag till dig

    ReplyDelete
  3. Jenny: Tack!

    Susanne: Tack snälla du :)

    ReplyDelete
  4. Va gott det låter och du har rätt, det passar så gott till ostbricka! Mums!

    ReplyDelete
  5. Låter riktigt gott att ha i muscavadosockret i marmeladen, måste bli riktigt gott till starka ostar!

    Tack för grattiset hos oss!

    ReplyDelete
  6. This sounds so simple and yet wonderful - I can think of so many ways to use it! thanks

    ReplyDelete
  7. Amy: Tack!!

    Mårtenssons kök: Ja, passar bra!

    TCSF: Thanks!

    ReplyDelete
  8. så gott det låter, päronmarmelad har jag aldrig ätit

    ReplyDelete
  9. Spännande variant på marmelad! Jag älskar fikonmarmelad och liknande, så det här låter toppen! Den enda marmeladen jag har svårt för är apelsin, tycker den blir så besk =/

    ReplyDelete
  10. Cupcakesfluffan: Tack, den är mycket god!

    Alexandra: Ja, fikonmarmelad är också gott!

    ReplyDelete